Karabağlar Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantılarından ilki, ana hizmet binasındaki meclis salonunda yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yönettiği toplantıya, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'la AK Parti İlçe Başkanı İrfan Doğruca da katıldı. Toplantı açılışında tüm katılımcıların yeni yılını kutlayan Başkan Selvitopu, belediyenin yürüttüğü park, pazar yerleri, semt merkezleri gibi projeler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Karabağlar Belediye Meclisi Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. Yeni komisyon, Mümtaz Rodos, Mehmet Aydoğan, Nurdan Şenkal Uçar, Mustafa Alper Güldalı ve Fırat Eroğlu'dan oluştu.

YAŞAMA KATILABİLECEKLER
Meclis toplantısında engelliler için önemli bir karar alındı. İmar planlarına, “tek bağımsız bölümlü konutlar hariç, kat adedi 2 olan konutlarda engelli erişimine uygun dikey tip engelli platformu yapılması, kat adedi 2’den fazla olan konutlarda ise yürürlükteki yönetmeliklere uygun asansör tesisi zorunludur” notunun eklenmesi oy birliğiyle uygun görüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de benzer yönde görüş çıkması ve karara askı sürecinde itiraz olmaması durumunda, bu hüküm uygulama imar planlarında yer alacak.

Karabağlar'da yaklaşık 70 bin engelli yurttaş bulunduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Önemli bir karar aldınız. Plan notunun eklenmesiyle bu yurttaşlarımıza bulundukları katlardan sokağa çıkma, yaşama katılma olanağı sağlanacak. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

YEREL YÖNETİMSİZ OLMAZ!
Başkan Selvitopu, mecliste geçen tüm partilerin katılımıyla kurulan Uzlaşı Komisyonu'yla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Uzlaşı kültürününü ülkemizde daha egemen kılmamız gerekir. Böylece toplum da rahat eder. Üniversite alanı, Poligon bölgesinin yeşil kalması gibi konuların siyasi bir tarafı yok. Bu noktalarda tüm partiler olarak uzlaşmamız gerekir. Kentsel dönüşüm de temel konularımızdan biri. Karabağlar'da 540 hektarla Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı var. Adı 6306 sayılı yasaya göre kentsel dönüşüm değil de riskli alan. Bu riskli kelimesi bile insanları rahatsız ediyor. Risk dediğiniz zaman insanlar kendilerini tehlikede hissediyor. Burası 8 yıldır çözüm bekliyor Bilen bilmeyen herkes bu konuda ahkam kesiyor, kendi kafasından çözümler üretiyor. Bu işlerin konunun uzmanlarına bırakılması gerekiyor. Biz hep şunu söyledik, söylemeye de devam edeceğiz: Kentsel dönüşümün odak noktasında yerel yönetimler olmalı! Tabi ki merkezi idare de olacak, denetleyecek. Ancak yerel yönetimlerin yer almadığı hiç bir kentsel dönüşümün başarı şansı yoktur!Bunu da siyasi amaçla söylemiyorum. Kentimizin düzenli, sağlıklı değişmesini istiyorum. Bu değişirken de orada yaşayan insanların mağdur olmamasını, sahip oldukları değerlerin ellerinden gitmemesini istiyoruz.”