Toplantının açılışında Karabağlar Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Daha önce söylediğimiz gibi ağırlığı sokağa vermeye devam ediyoruz. Özellikle asfaltlamaya acil ihtiyaç duyan sokakları, muhtarlarımızla birlikte tespit ediyoruz. Bu asfaltlama çalışmalarımızı yaz boyunca, tekniğine uygun şekilde yapmaya devam edeceğiz. Zaman zaman ben de bu çalışmaları yakından takip ediyorum. Yazın ve asfaltın sıcağında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karabağlar için çok önemli bir proje olan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının yüzde 35'ler düzeyinde olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Hedefimiz yıl sonunda yüzde 70'ler düzeyine ulaşmak. Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete açmak istiyoruz. Bununla ilgili her türlü önlemi aldık” dedi.

Çalıkuşu Semt Merkezi inşaatının da hızla sürdüğünü bildiren Başkan Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri'nin kapalı hale getirilmesiyle ilgili projenin netlik kazandığını söyledi. Başkan Selvitopu, çok istemelerine rağmen zeminin kayalık olması nedeniyle 2 kat bodrum otopark yerine 1 kat otopark yapılabileceğini söyledi.

Aqua Yaşam Havuzları'nın, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'nin yoğun ilgi görmeye devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “Nasreddin Hoca'yı görmeye gelen çocuklarımızın sayısı, yılbaşından bu yana 10 bini geçti. Önümüzdeki 1 ayın rezervasyonları da şimdiden doldu. Yıl sonuna kadar yine binlerce çocuğumuz bilimle, kültürle, sanatla buluşacak” dedi.

Kültür Müdürlüğü taşındı
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'ne taşındığını söyleyen Başkan Selvitopu, “Merkezimiz yakın zamanda yoğun bir şekilde faaliyetlerine başlayacak. Burada nikah, kurs ve toplantı salonlarımız var. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir'in 2. büyük kültür merkezi olarak Karabağlar'a hizmet edecek” dedi.

Yine Karabağlar için önemli projelerden Dijital Arşiv çalışmalarının hızla ilerlediğini bildiren Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“İmar Müdürlüğü arşivinin dijital ortama aktarılması işi tamamlandı. Şu anda Mali İşler Müdürlüğü'nün arşivi aktarılıyor. O da sanırım yıl sonuna kadar tamamlanacak. Önümüzdeki yıl tüm birimlerimizin dijital ortamda, sağlıklı bir şekilde hizmet vermesini amaçlıyoruz. Bir yandan da ISO 9001 Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemiz önümüzdeki yıllarda çağdaş teknolojiye daha uyumlu şekilde hizmet edecek”

Sosyal destekler sürüyor
Başkan Selvitopu, Kurban Bayramı öncesi dar gelirli ailelere yönelik erzak yardımlarının, Sosyal Butik ve Sosyal Destek Kartı katkılarının sürdüğünü söyledi.

Başkan Selvitopu'nun konuşmasının ardından, Karabağlar Belediyesi'nin yaşama geçirdiği Coğrafi Bilgi Sistemi'yle ilgili (CBS) meclis üyelerine kısa sunum yapıldı. Bilgi İşlem Müdürlüğü uzmanları tarafından CBS'nin kente ve kentliye koyacağı katkılar, uygulamalı olarak gösterildi.