Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İZTO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, ZOOM üzerinden online olarak gerçekleşti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İnciraltı arazileri ve Ekonomi Üniversitesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DOLULUK ORANI YÜZDE 97.5 OLDU”
Bugün üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığını hatırlatan Başkan Özgener, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ülkenin tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığını açıkladı. Özgener, “135. kuruluş yılını kutluyuz. Desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Çok taze bir haberi paylaşmak istiyorum. Bugün üniversiteye yerleştirme sınav sonuçları açıklandı. Onur ve gurur verici bir haberle sizi selamlıyorum. Bildiğiniz üzere bugün açıklanan lisans yerleştirme sonuçlarına göre doluluk oranımız yüzde 99.6, meslek yüksek okulu doluluk oranı yüzde 97.5 oldu. Toplam 1439 kontenjanımızdan sadece 6 tanesi boş kaldı. İlk göreve geldiğimizde lisans yerleştirmede bu oran yüzde 77.8 idi. Meslek yüksek okulu ise yüzde 84.6’ydı. Bu açıkladığım oranlar içerisinde KHK ile gelen öğrenciler de vardı. Bir yıl önce KHK ile kapatılan üniversiteler olmasaydı bu oran daha da büyük gerçekleşmiş olacaktı. Ülkemizin en çok tercih edilen üniversiteler arasında girmemiz hepimizin başarısıdır. Tüm çalışma arkadaşlarımıza yürekten diliyorum. Bugün başkanlık döneminin en büyük sevinci yaşadığımı dile getirmek istiyorum. İnşallah hep birlikte el ele verip daha da ileriye götüreceğiz” dedi.

"İNCİRALTI PLANLARI ONAYLANIR VE HAYATA GEÇİLİRSE…"
Sağlık turizminin önemine vurgu yapan Başkan Özgener, “Kendimizin şanslı olduğumuz yatırım ve büyüme oranlarıyla çalışıyoruz. Sağlık turizmi de bunlardan birisidir. Yeşil uygulamalar, geri dönüşüm, doğaya dönüş özellikle pandemi dönemiyle birlikte artık tüm dünyanın odak merkezinde oldu. Tüm bu parçalar bir araya geldiğinden yeni nesil sağlık turizmde potansiyeli olan ancak bunu yerinde kullanamayan kentimiz, güzel İzmir’imizin sağlık turizminde merkezinde olduğu bir gelecek hayali kurmamız lazım. Tüm bu düşüncelerle ekolojik ortamı ve kent yakındaki açık alanları koruyabilen kolay erişilebilen etkin kaynak kullanımı, enerji tasarrufu ve dönüşümüne destek sağlamak için sürdürülebilir ekonomi ile yerler sabitliği doğa dostu bir proje ile İzmir’i sağlık turizmi ile taçlandırabileceğimiz bir alan olduğunu inanıyorum. İzmir için yeni şeyler hep beraber söylemeye devam etmeliyiz. Bu yeni nesil turizm hareketi ile kentimiz için potansiyeli olan ancak uygulamaya bir türlü konulamamış bu alanın değerlendirilmesinin tam sırası olduğunu düşünüyorum. Nitelikli bir kongre merkezi, sağlık turizmi ve termal turizm potansiyeliyle birlikte İnciraltı kentimizin en önemli şanslarından biridir. Ege Turizm Merkezi ve çeşme planı ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ederken, onun destekleyeceğine inandığımız İnciraltı bölgesini çok önemsiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarını yakinen takip ediyor, önemsiyor ve destek veriyoruz. Çalışmaların tamamlanmasını diliyoruz. İnanıyorum ki İnciraltı Planları onaylanır ve hayata geçilirse, doğanın korunması ve doğa dostu yeni nesil doğa turizmin pazarlaması için İnciraltı ve Çeşme turizmde sürdürülebilirliğin de köprüsü olacaktır” diye konuştu.