Su farkındalığı eğitimi

Eğitici atölyeler kapsamında çocuklara verilen eğitimlerde su tüketiminin sağlık için önemi, suyun dünyanın doğal dengesinde sahip olduğu yer, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu iklim krizi, doğadaki suyun korunması konusunda farkındalık kazanılması gibi konulara değinildi. Çarkıfelek oyunları, müzik ve boyama etkinlikleri kapsamında ise çocukların oyun oynayarak suyun önemini kavramasına katkıda bulunuldu.

Okul öncesi motivasyon

İZSU Çocuk standında düzenlenen etkinliklerle çocuklara 2022 – 2023 yılı eğitim – öğretim dönemi öncesi motivasyon sağlanmış oldu. Etkinliklere katılım sağlayan çocuklu aileler, fuar kapsamında ‘hayatın kaynağı su’ ile ilgili bilgilendirici ve eğlenceli etkinliklere katılım imkanı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İzmir’in Suyunda Çocukların El İzleri”

İZSU Çocuk Köşesi’nin dikkat çeken etkinliklerinden biri ise “İzmir’in Suyunda Çocukların El İzleri” adlı eğlenceli aktivite oldu. Etkinlik kapsamında minik su elçileri renkli boyalar eşliğinde, alana getirilen içme suyu şebeke borusunun üzerine el izlerini bıraktı. Üzerleri el izleriyle doldurulan içme suyu boruları fuar sonrasında minik su elçilerinin de davet edileceği bir yeni bir etkinlik kapsamında İzmir’in şebeke hattına döşenecek. Proje kapsamında çocukların interaktif katılımını sağlayarak suyla ilgili bağlarının artırılması hedefleniyor.