Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Pazar günü saat 20.00’dan 16 Temmuz Pazartesi saat 06.00’ya kadar kent için ulaşımın ücretsiz olmasına oybirliği ile karar verildi. Mecliste oy çokluğuyla ulaşıma yüzde 5 zam geldi.

Yapılan yüzde 5’lik zamla tarifeler;

Tarifeler; tam 3 TL, öğrenci 1.80 TL, öğretmen 2.50 TL

KÖKOĞUZ: BÜYÜKŞEHİR KIRIMKONGO KENESİNDEN FARKI YOK

Ulaşıma Yapılan zamma tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, “Toplu taşıma asli görevlerden biridir. Ulaşımın yeniden düzenlenmesi biz bunların zam olduğunu anlıyoruz ama buna neden açık açık zam diyemiyorsunuz. Zam ise lütfen zam deyin ki vatandaş bilsin. Vatandaş bu zamlardan rahatsız. İzmir Büyükşehir Belediyesi kırımkongo kenesinden farkı yoktur. Yavaş yavaş vatandaşın kanını emiyor. Zamlar yüzde 15’e vardı. Vatandaşın cebine girmektesiniz vatandaşı çileden çıkarıyorsunuz. Vatandaşın kanını emmeye devam ediyorsunuz. Bu zamları kaldırın. Eğer zam yapılacaksa farklı alanlarda yapılsın” dedi. 

BELEDİYELERİN ÜZERİNE YÜK BİNİYOR

AK Partili Kökoğuz’a cevap veren Aydoğan, “Ben 15 senedir buradayım. Merkezi hükümet olsun bakanlıklar olsun bu zamları hep yapıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin biz Avrupa kentleri gibi müstakil belediye olmadığımız için hükümete bağlı çalışıyorsunuz. Belediyelerin bu durumu süspanse ediyor. Gazilerin, öğrencilerin, şehit yakınların herkesin başımızın üstünde yeri var. Belediyelere baya bir yük yüklüyoruz. Gönlüm isterdi ki, hükümet mazotta indirim yapsın yada farklı bir vergiden muaf etsin belediyelerin yükü azalsın” dedi.

CHP’li Bülent Çetinkaya, “Kökoğuz’un kullandığı üslup doğru değil. Biz kendilerine neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Kanını emmek demek çok ağırdır” dedi.

Öte yandan, zam 16 Temmuz 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.