Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Büyük Park’ta başladı. Mevlana ve EVKA-3 Mahalleri’ndeki Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nden yararlanan ailelerin çocukları, Yaratıcı Masallar Atöylesi’nde hem eğlendi, hem öğrendi. 3-6 yaş arası minikler, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kursiyerlerinin müziklerle renklenen anlatımı ile Büyük Önderimiz Atatürk’ün hayatından Cumhuriyetin kuruluşuna, dünyanın oluşumundan gezegenlere pek çok şey öğrendi. Palyaçolarla eğlenip yüzleri boyanan miniklere; hikaye kitabı ve boyama seti hediye edildi. Dağıtılan pamuk şeker ve patlamış mısırları afiyetle yiyen çocuklar, dopdolu bir gün geçirdi.

Bornova Belediyesi, Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nden yararlanan çocukları, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na da götürüyor. 11 Nisan başlayan geziler, 11 Mayıs’a kadar devam edecek. 


KUTLAMALAR BORNOVA MERKEZ VE ÇAMDİBİ’NDE
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Özel iki büyük etkinliği ise Pazar ve Pazartesi günleri Çamdibi ile Bornova Merkez’de yapılacak. Çocuklar, 22  Nisan Pazar  günü Çamdibi Atatürk Parkı’nda saat 16.00’da başlayacak şenlikte neşe dolu bir gün geçirecek. 19.30’da Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’ndan Çamdibi Atatürk Parkı’na kortej yürüyüşü yapılacak. Kortejin ardından ise halkoyunları gösterileri gerçekleştirilecek. Gecenin sonunda ise Bornovalı sanatçı Gamze Matracı sahnede olacak.

23 Nisan Pazartesi  günüBornova Belediyesi’nin desteği ile kurulan İNCİVAK Çocuk Orkestrası  saat 15.00’te Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alacak. Saat 19.00’da Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na kortej geçişi düzenlenecek. Kortejin ardından saat 20.00’de Bornova Belediyesi Çocuk Korosu, Livaneli Korosu ve Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu sahne alan içindeki amfi tiyatroda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşatacak. 

Gecenin finalini ise Kıraç yapacak. Ünlü sanatçı birbirinden güzel şarkılarını Bornovalılar ile birlikte söyleyecek. 

KARABAĞLAR
Karabağlar Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda düzenlendi. Okulların gösterisi, atölye çalışmaları ile renklenen etkinlikte çocuklar keyifli dakikalar geçirdi. Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda veli ile öğrenciler katıldı

YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN TÜRKİYE
Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan’ın çocukların yetişerek kendi ülkelerini idare etme günü olduğunu belirterek “Mustafa Kemal Atatürk bugünü çocuklara armağan etmiştir. O her zaman çocukları ve gençleri asla unutmamıştır. Çünkü geleceğin siz çocuklarda olduğunu çok iyi biliyordu. Kendisi dünyada hiçbir zaman kıymeti ve değeri kaybolmayan bir liderdir. Saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bizlerde çocuklarımızın büyüyerek ve bu ülkeyi geleceğe taşıyacağından hiç kuşkumuz yok. 23 Nisan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor ve Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye diyorum” diye konuştu.

Gösterilerin yanı sıra meydana kurulan alanlarda çocuklara yönelik oyunlar gün boyu devam ederken, ayrıca stantlarda taş boyama, Hacivat-Karagöz yapma, resim boyama, yüz boyama ve tezhip desen çalışmaları da düzenlendi.

KONAK
Konak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları erken başladı. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Ballıkuyu ve Mersinli semt merkezindeki Oyun Odası gruplarına katılan minikler düzenlenen etkinlikler sayesinde bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Yaşları 4 ila 6 yaş arasında değişen çocukların 23 Nisan dolayısıyla sergilediği gösteriler göz doldurdu. 

ATA’LARINA ŞİİRLE SESLENDİLER
Aynı gün iki farklı semt merkezinde arka arkaya düzenlenen kutlamalarda minikler şiirler okuyup, dans etti. Kutlamaların ilk adresi Ballıkuyu Semt Merkezi’ydi. Giydikleri Atatürk portreli tişörtlerle semt merkezinin bahçesinde toplanan minikler, bayram sevincini çeşitli aktivitelerle doyasıya yaşadı. Anne ve babaların da seyirci olarak yer aldığı etkinlikte miniklerin sergilediği gösteriler büyük alkış aldı. Dans, mini tiyatro, şarkı ve şiirden oluşan gösteriler görülmeye değerdi. Öğretmenleri eşliğinde şirin kostümleri içinde gösterilerini kusursuz yapan çocuklar kapanışta hep birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi.

HAYATINIZ BAYRAM TADINDA GEÇSİN
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin ikincisi de Mersinli Semt Merkezi’nde yapıldı. Burada da Oyun Odası’na katılan minikler çeşitli gösteriler yaptı. Etkinliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Miniklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak söze başlayan Pekdaş,  çocukları çok seven Atatürk’ün ülkenin geleceği olan çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hediye ettiğini belirterek, “Bütün çabamız, siz mutlu yaşayın diye. Hayatınız bayram tadında geçsin istiyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Hepinizi çok seviyoruz” dedi. Pekdaş daha sonra miniklerin gösterilerini ilgiyle izledi.

KARŞIYAKA
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 26'ncı kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Şenliği'nin coşkusu tüm ilçeyi sardı. Almanya, Sri Lanka, Azerbaycan, Makedonya, Slovenya, Kırgızistan, KKTC, Kosova ve Moldova’dan gelen çocuklar, gösterileriyle kenti karnaval alanına dönüştürdü.

ÜÇ NOKTADA GÖSTERİ
Karşıyaka Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği 26. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği büyük coşku yarattı. 200 yabancı çocuk ile Ankara’dan Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu’nun konuk olduğu şenliğin ikinci gününde; Karşıyaka İskele, Alaybey İZBAN girişi ve Mavibahçe AVM’de gösteriler sunuldu. Alaybey’deki etkinlikte, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da izleyicilerle buluştu. Renkli gösteriler büyük alkış aldı.



BALKAN RÜZGARI ESTİ

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kapsamında geleneksel hale gelen ‘Balkan Gecesi’ de yoğun ilgi gördü. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, yaklaşık iki saat sürdü. Kosova, Makedonya Veles, Makedonya Üsküp ile Azerbaycan ekipleri gösterileri ile göz doldurdu. Gecede Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ekipleri de gösteri yaptı. Yöresel kıyafetleriyle oyunlarını sergileyen çocuklar, çoğunluğu Balkan göçmeni olan konuklara muhteşem bir gece yaşattı.
FİNAL BAYRAMDA

Üçüncü gün Doğal Yaşam Parkı gezisi ve piknik yapılırken, şenlik 22 Nisan Pazar günü Evrensel Çocuk Müzesi’nde ‘Çocuk Gözüyle Evrensel Değerler’ temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni ve gösterilerle sürecek. Aynı gün saat 17.30’da Zübeyde Hanım Mahallesi KSK 100. Yıl Meydanı’nda etkinlikler gerçekleştirilecek. 23 Nisan’da bayram coşkusunun final gösterileriyle taçlanacağı şenlik, misafir çocukların ertesi gün Karşıyaka’dan ayrılmasıyla son bulacak.

HERKESİ BEKLİYORUZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ulu Önderimiz Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, 26. yıla ulaşan şenliğimizde, yine büyük coşkuyla kutluyoruz. Herkesi etkinliklerimize, bu büyük coşkuya ortak olmaya bekliyoruz” dedi.

BÜYÜK TÖREN 23 NİSAN'DA
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlama programı 23 Nisan Pazartesi günü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların öğrenciler tarafından göndere çekilmesi ile başlayacak.

Saat 10.00'da İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na öğrenciler tarafından birer buket sunulacak. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın mesajı ve şiirler okunacak.

Ardından günlerdir bu gün için hazırlanan çocuklar sırasıyla, 'Geçmişten Geleceğe Anadolu' adlı otantik tablo, 'Ümidimiz Gençliktedir' isimli çağdaş tablo, 'Memleket Sevdası' isimli dinamik tablo ve 'Atatürk Çocuklarıyız' adı altında da final tablosu oluşturacak.

Menderes’te Haluk Levent rüzgarı esecek!
Menderes Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gerçekleştirilecek gösterilerle kutlanacak. İlçede Haluk Levent coşkusu yaşanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Menderes Belediyesi tarafından 19 Mayıs Stadyumunda etkinlik düzenlenecek. Gün boyu sürecek ve oyun alanının kurulacağı statta palyaço gösterileri, yüz boyama etkinliklerinin yanı sıra Maşa ve Koca Ayı gösterisi gerçekleşecek, sevilen sanatçı Haluk Levent konser verecek.

Herkes davetli
Etkinlikle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan günde Menderes’te biz de coşkuyu en güzel şekilde yaşayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyorum. Gelin bu güzel coşkuyu hep birlikte yaşayalım” dedi.