Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Geçtiğimiz ay Alsancak’ta Meslek Fabrikası olarak hizmet veren 113 yıllık tarihi binanın Tarım Teknolojileri Üniversitesi’ne dönüşeceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Lisesi kurmak için de düğmeye bastı.  Projenin detaylarına Gündeme Bakış ulaştı.

BADEMLERE KURULACAK!
Büyükşehir Belediyesi Urla Bademlerde yaklaşık 40 dönümlük tarım arazisinin niteliğini belediye hizmet alanı (Eğitim tesisleri ve tarımsal faaliyetleri destekleyici tesisler yer alabilir) çevirmek için harekete geçti. Bunun için 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapıldı.

PROJE HAZIRLANDI!
Hazırlanan projeye göre; toplam inşaat alanı 21 bin 133 metrekare olacak araziye derslik ve yönetim binalarının yanı sıra, müzik, resim, görsel sanatlar, ahşap işleri, metal ve ahşap işleri, bilim ve teknoloji, pişirme teknikleri,  endüstri bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, tahıllar, kesme çiçek ve düzenleme, bitki koruma, peyzaj, tadım alet ve makineleri, büyük-küçükbaş, kanatlı hayvan, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, süt ve et ve hububat işleme atölyeleri kuracak.

KAPALI SPOR SALONU VE YURT YER ALACAK
Ayrıca seralar, amfi tiyatro, kütüphane, kapalı spor salonu ve yurtlar da inşa edilecek. Tarım lisesi bünyesinde gıda, klinik ve cerrahi uygulamaları Laboratuvarı olacak.  Kız ve erkek öğrenciler yurtlar 250 kişilik olacak.