Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlayan Büyük Taarruz’un başarıya ulaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı İzmir’de coşkuyla kutlanıyor. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreniyle başladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk töreninin ardından İzmir Valiliği’nde düzenlenen törende, protokol tebrikleri kabul etti.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA KUTLAMA
30 Ağustos kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi geçit töreniyle devam etti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve eşi Asuman Yeni, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, oda, birlik ve sivil toplum kuruluşu başkanları, rektörler ve 7’den 70’e çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende protokol, ilk olarak tören birliklerini selamlayıp İzmirlilerin bayramını kutladı. Selamlamanın ardından resmi geçit töreni başladı. Hava Savunma Üsteğmen Yusuf  Eldemir’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından protokol, kara, hava ve deniz birliklerinin geçidini ayakta izledi. Yurttaşlar geçit törenine bayraklarıyla ve marşlarla eşlik etti.

 “100’ÜNCÜ YILINI YAŞIYOR OLMAK ÇOK BÜYÜK BİR GURUR” 
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Büyük Taarruz’un ve Büyük Zafer’in 100’üncü yılını yaşıyor olmak çok büyük bir gurur. Bunun bize nasip olması dolayısıyla çok mutlu ve gururluyum. Bizden sonraki kuşaklara, kurtuluşun 100’üncü yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracak, barışla taçlandıracak bir memleket bırakmak istiyoruz. O nedenle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, her birinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Yarattıkları mucizenin izinde her zaman yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“İZMİR 100’ÜNCÜ YIL İÇİN YİNE ÖNCÜLÜK ÜSTLENECEK”
İzmir'de 30 Ağustos’tan 9 Eylül’e kadar kutlamaların coşkuyla devam edeceğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “İzmirliler iftihar edecekleri ve kendisinden sonrakilere bırakacakları bir kutlama yaşayacaklar. İzmir pek çok konuda her zaman öncü olmuştur. Bu kutlama ile de Anadolu’da 100’üncü yıl için yine öncülük üstlenecektir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ANITKABİR’DEN GELEN BAYRAĞI TESLİM ETTİ 
İzmir Valiliği’nde düzenlenen Tebrikat Töreni’nde, Türk Tarih Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Zafer Yürüyüşü projesi kapsamında Anıtkabir’de Gençlik Haftası’nda dalgalanan Türk Bayrağı’nı alarak Polatlı, Afyon, Uşak ardından İzmir’e gelen öğrenciler kabul edildi. Öğrenciler, Türk Bayrağını Vali Köşger’e verdi. Ankara Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi, Ankara Türk Telekom Anadolu Lisesi, Afyon Lisesi, Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Lisesi ile İzmir Atatürk Lisesi’nden 25 öğrenci ile 6 öğretmen, Vali Köşger, Başkan Tunç Soyer ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni’ye plaket verdi.