Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis birleşimi başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Toplantıda 2020-2024 Stratejik Plan çalışmalarının sunumu yapıldı.

BİLGİ BİRİKİMİNİZİ BÜYÜKŞEHİR’İ MAHRUM BIRAKMAYIN
Stratejik Plan çalışması ile ilgili meclis üyelerinden destek isteyen Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül’e kadar tamamlaması gereken bir çalışma bu. Bildiğiniz kampanya dönemimizde çok ses, çok renk, çok nefes diyerek bir kampanya yürüttük. Bunun özünde yatanda da ortak akılla İzmir’in en geniş şekilde içinde yaşayacağı bir dönemi hayata geçirmek istiyoruz. İzmir’de önümüzdeki 5 yıl nasıl bir yol izleyeceğimizin adını koyacağını bir çalışma yapacağız. Bazıları kurumlar stratejik planları yapar ama raflarda tozlanır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok tecrübeli. Bu 4’üncü stratejik planın çalışması oldu. 2 hafta önce 600 çalışanımızla toplantı yaptık ve ilk adımı yaptık. Süre çok dar, Eylül’e kadar bitirmemiz gerekiyor. Süre de çok dar ama size de çok büyük görevler düşüyor. Sizlerin katkısı ve katılımı çok önem arz ediyor. Rica ediyorum sizden, bilginizden, birikiminizden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni mahrum etmeyin. Kapsayıcı bütünleştirici bir proje olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İZFAŞ BİNASI TAHSİSİ MECLİS’E GELDİ
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun görev yaptığı dönemde, Belediye Meclisi tarafından Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına bedelsiz olarak devredilen Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri'nin (İZFAŞ) Kültürpark içerisinde yer alan eski binasının tahsisinin iptali meclise taşındı ve görüşülmesi üzerine hukuk komisyonuna gönderildi.

Soyer binanın tahsisi konusunda, “İZFAŞ eski binasının üniversiteye yapılan tahsis işlemini iptal ettik. Üniversite için başka çareler üreteceğiz, tabi ki destek olacağız” demişti.