Eğitimde öncü kent olma hedefiyle eğitimcilerle bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü, Çiğli’de bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, rektör yardımcıları ve üniversite genel sekreteri ziyaret etti. Eğitim alanında yapılması gerekenler ve yapılacak hizmetlerin anlatıldığı ziyarette Rektör Saffet Köse ile birlikte rektör yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya, Prof. Dr. Dr. Mehmet İrfan Karadede, Genel Sekreter Nurettin Memur ve Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş de hazır bulundu. Görüşmede eğitimde işbirliği olanakları, üniversite gençliğinin beklentileri ve belediye personelinin yüksek lisans eğitimi alması gibi konulara değinildi.

EĞİTİMDE MARKA KENT ÇİĞLİ
Başkan Utku Gümrükçü, toplumun gelişmesinin ana faktörlerinden biri olan eğitime önem verdiklerini belirterek, Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi ÇİBEM faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Belediye olarak eğitim konusunda hizmetleri artırıp, yeni projelerle eğitimde öncü kent olacaklarını belirten Başkan Gümrükçü, Çiğli’de bulunan ilk ve orta dereceli özel okullar ile özel anaokullarının kurucu ve yöneticileriyle bir araya gelerek eğitimde işbirliği ve geliştirilebilecek konular üzerinde görüş alış verişinde bulunulduğunu söyledi. Çiğli’deki eğitim potansiyeli ile ilgili olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli için önemine değinen Başkan Gümrükçü şöyle konuştu: “Üniversitemiz Çiğlimiz için bir şans. Eğitimde işbirliği olanaklarını birlikte değerlendirebiliriz. Belediye olarak öğrencilerimizin ve ilçemizin gelişimine katkıda bulunacak projelerin içinde olacağız. Üniversite yöneticilerimizle bir araya gelerek bunları değerlendirmek bizim için önemli. Ayrıca belediye personelimizin de eğitimine önem veriyoruz ve yüksek lisans sınıfı oluşturulması için girişimde bulunmak istiyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse de belediyeler ile eğitim konusunda işbirliğine gidebileceklerini belirterek, ortak oluşturulacak projeleri gerçekleştirebileceklerini söyledi. Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Köse, üniversite gençliğinin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili görüşlerini de Başkan Gümrükçü’ye iletti.