İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzme sporunu teşvik etmek, bu spor dalı ile uğraşan profesyonel takımları desteklemek için kente yarı olimpik yüzme havuzu kazandırdı. Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde yapılan ve 15 milyon 593 bin liraya mal olan yüzme havuzu bu Mayıs’ta açılacak. Pandemi kısıtlamalarının sona ermesiyle hizmete alınacak Havuz İzmir’den hem sporcular hem de yüzme öğrenmek isteyen çocuk, genç ve her yaştan İzmirli aktif şekilde yararlanacak.

ÇOK AMAÇLI TESİS
İzmir Büyükşehir Belediyesi sualtı ragbisi, triatlon ve sutopu takımlarının antrenmanlarına ve maçlarına ev sahipliği yapacak yüzme havuzunda yüzme bilmeyen 6 yaş ve üzeri çocuklar ile 18 yaş üstü ve yetişkinler için yüzme kursu verilecek. Stil geliştirmek isteyenler için ise ayrı bir program uygulanacak. Havuz İzmir'de yüzmeyi öğrenen 6 yaş ve üzeri çocuklar, sualtı ragbi, triatlon, su topu ve yüzme branşlarına yönlendirilerek bu alanlarda sporcu yetiştirilmesi ve genç yeteneklerin keşfedilmesi sağlanacak. Tesis, ayrıca yüzme bilen ve havuzu kullanmak isteyen her yaştan İzmirliye açık olacak.

ÇEVRECİ BİNA
Yüzmeyi yeni öğrenenler için çırpınma havuzu, zindelik (fitness) salonu ve yüzme havuzundan oluşan Havuz İzmir, engelli dostu ve çevreci bir yapı olarak inşa edildi. Buz Sporları Salonu'nun hemen kuzeyinde, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda yapılan yarı olimpik yüzme havuzu 25 metre boyunda, 12,90 metre eninde ve 4 metre derinliğinde. Havuzda 125 kişilik bir tribün de yer alıyor. Geceleri özel bir görüntüye sahip olan binanın cephesinde geri dönüşümlü camlar kullanıldı. Çatısında yer alan güneş panelleri ile tesisin elektrik ihtiyacının da bir kısmı sağlanıyor.