Güzelbahçe Belediye Meclisi 2020 Şubat ayı meclisinde Rahşan ve Bülent Ecevit’in Güzelbahçe’de bir parkta isimlerinin yaşaması için bir önergede bulunmuş ve tüm siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edilmişti. Pandemi sürecinin araya girmesiyle park açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışa CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kültür Eski Bakanı Suat Çağlayan, CHP 26. Dönem Milletvekili Musa Çam, DSP Parti Meclis Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, DSP Parti Meclis Üyeleri Semra Yalavuç ve Güven Artıç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, DSP İl Başkanı Hüseyin Kireç, CHP İl sekreteri Fulya Alçay ve İl Yöneticileri, CHP Güzelbahçe ve Karabağlar İlçe Başkanları ve Yönetimi, DSP Güzelbahçe İlçe Başkanı, Belediye meclis üyeleri, STK üyeleri, muhtarlar ve Güzelbahçeli vatandaşlar katıldı.

‘Kıbrıs Fatihi Ecevit’

Bazı siyasetçileri anlatırken çok şey söylemek gerektiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Cumhuriyet Halk Partimizin 3. Genel Başkanı, Demokratik Sol Partinin Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin unutulmaz Başbakanı, Kıbrıs’ın en son fatihi ve elbette Rahşan hanımın kıymetlisi, şair-yazar Bülent Ecevit. Bülent Ecevit’in, belki de bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz, bu sebeple Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hasretle sarıldığımız noktada, onun ‘dürüstlüğünü’ söylemezsek, tanım eksik kalacaktı. Çünkü o siyasetçilere halk ideolojik olarak eleştirisini yaptıktan sonra, konuşmalarına şöyle bir cümleyle devam ediyorlar ‘ama çok dürüsttü, hiç çalmadı, ruhu şad olsun’. Bir de, tüm memleket sizinle ilgili her şeyi bilmeye çalışıyor. Sonuçta memleketi yöneten insansınız. O esnada her daim yanınızda bir kadın, dimdik duruyor. Aşkınızı hiç çekinmeden dile getiriyorsunuz milyonların önünde, bir şiirle. Kim bilir neler hissediyor o kadın, ne çok gözlüyor yolları gelecek diye. Rahşan hanımı da, bu düşüncelerle çok sevdiği Bülent’inin yanından ayırmak istemedik. O yüzden bu iki büyük aşk da Güzelbahçe’mizde yaşayacak. Bizlere, birçok eleştiride bulunabilir ve haklı olduğunuz birçok konu da olabilir. Ben bir belediye başkanı olarak haksız olduğum tüm konuları kabul eder, kendimi düzeltmek için hemen çalışmalara başlarım. Ama kimse namusuma ve dürüstlüğüme laf edemez. Ettirmemek için gövdemi ortaya koydum. Çünkü ben, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, Ecevit’in kararlığında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dik duruşunda buldum kendimi. Yaşadığım, nefes aldığım sürece bu değişmeyecek, size söz veriyorum. Bir kez daha Rahşan-Bülent Ecevit parkı açılışının kentimize hayırlı olmasını diliyor, Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

‘Duruşu ve kimliğiyle örnek insanlar’

İl Başkanı olduğu günden itibaren Ecevit’in İzmir’de daha anlamlı anılması için ciddi çabaları olduğunu söyleyen DSP Parti Meclis Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “Bu parkı ve bu oluşumu bu yüzden çok önemsiyorum. Çünkü Ecevitler dendiği zaman duruşuyla kimliğiyle ve her şeyden önemlisi Cumhuriyetimizin üçüncü kuşağının üçüncü önderi, üçüncü lideri olması vesilesiyle bizler her zaman içinden geçtiğimiz süreç çerçevesinde, ülkemizin yaşamış olduğu handikaplar çerçevesinde Ecevit öğretisinin, Ecevit duruşunun Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine, demokratik solculuğun ne kadar önemli olduğunu bir nefes gibi hissetmek durumundayız. Kurucu değerlerimiz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit’i bizlerin her daim anması, anlaması ve bir nefes gibi bünyemizde solumamız gereken değerlerdir. Sevgili belediye başkanım yürekten teşekkürümüzü ve ayrıca Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal’ın selamlarını ve teşekkürlerini sizlere yürekten iletiyorum. ” dedi.

‘Ecevit ile çalışmak ayrıcalıktı’

Eski Başbakan Bülent Ecevit’le çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Kültür Eski Bakanı Suat Çağlayan, “Onunla çalışmak ayrıcalıktı, Onun yol göstericiliği ruhumuzda var. Onu hep yüreğimizde hissediyoruz. Onun liderliği ve düşünceleri çok önem arz ediyor. Ecevitleri görsel olarak böyle bir alana koymak üstelik o ikiliye birlikte yer vermek çok önemli bir olaydır. Bu güzel parkta Ecevitlerin ismini yaşattığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘Demokrasiyi ve Barışı isteyenler bir arada olmalı’

Sayın Bülent Ecevit ve eşi için söylenecek çok güzel şeyler olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “ Beni en çok etkileyen 40 yıla yakın siyaset yaşamımda ‘Ne ezilen, ne ezen insanca hakça bir düzen’ işte bu cümle tüm samimiyetimle söylüyorum 40 yıla yakın mücadelemiz çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için. Onların daha özgür, daha çağdaş, daha yaşanabilir bir ülkede yaşamaları için mücadele veriyoruz. Bu anlamda burada bulunan herkese çok büyük görevler düşüyor. Biliyoruz ki demokrasiyi isteyenler, barışı isteyenler, kardeşlik türküsü söylemek isteyen bizler önümüzdeki süreç içerisin de Millet İttifakı altında birleşerek bunu başaracağız. Tek adama karşı, başka şansımız yok. Buradaki tüm arkadaşlarımızın da böyle düşündüğüne inanıyor ve hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kahramandere Mahalle Muhtarı Meryem Yılmaz’da “Türkiye siyasetin de önemli bir yeri olan Eski Başbakanlarımızdan ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığı yapmış Bülent Ecevit ve değerli eşleri Rahşan Ecevit’in muhtarlığını yaptığım mahallede isimlerini taşıyan bir parkın olması benim ve mahalle sakinleri için büyük bir gurur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından heykeltıraş Cumhur Ata Türk’e Başkan Mustafa İnce plaket taktim etti. Tüm protokolle bilirlikte Rahşan& Bülent Ecevit heykelinin açılış yapıldı, Ecevitlerin simgesi olan beyaz güvercin uçuruldu.