Açılışa CHP İl Sekreteri Fulya Alçay, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Sancar maruflu’nun oğlu Cevat Ziya Maruflu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Metin Öney, Meclis üyeleri, Muhtarlar ve STK Başkanları katıldı.

‘İzmir’in Simgesidir Sancar Abi’

İzmir için büyük bir simge olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Birlikte Deniz ve Balıkçılık Festivali’ni organize ettik. Daha sonra Payamlı Bardacık Festivalimizin 7 yıl jüri başkanlığını yaptı. Bu etkinlikleri yapan çok sayıda organizatör ve gurme var. Ancak bunların hepsi önümüze yüklü miktarda faturayla geldi. Sancar abimiz ise bizden hiçbir şey talep etmeden gönüllülük esasıyla bizlerle birlikte oldu. Yapmış olduğu önerilerle bana birçok şey kattı. Vefatı bizleri çok derinden üzdü. Sancar Maruflu isminin yaşatılması gerekiyor. Çünkü vatanını düşünen ve vatanının tanıtımı için mücadele eden değerli bir insanın isminin yaşaması gerekiyor. Güzelbahçe Meclisimiz oy birliğiyle bunu onayladı ve Güzelbahçe Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Merkezi’ne ismini vermiş olduk. Sancar abimizin ismi Güzelbahçe’de hep yaşayacak” diye konuştu.

‘İzmir aşığı bir vatansever’

Acılı günlerinde Mustafa İnce’nin her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Sancar Maruflu’nun oğlu ve Halkla İlişkiler Uzmanı Cevat Ziya Maruflu, “Başkanımız, Güzelbahçe’nin en güzel yerinde Babamın ismini yaşatacaklarını söyledi. Bu bizleri çok mutlu etti. Çünkü Başkanımızın ve babamın gönül birliği vardı. Babam bardacık Festivali’nden geldiğinde boynunda poşusu, elinde incir sepetleriyle inanılmaz mutlulukla o günün anılarını bizlere anlatırdı. Sivil toplumun her kademesinde görev aldı. İzmir için hayatının son noktasına kadar hep çalıştı. Babam İzmir aşığıydı. O hastaneden çok çıkmak istedi. Ama olmadı. Bizi bir yerlerden izliyorsa onu sevenleri burada onun için toplandık. Bu vesile ile de Başkanımız Mustafa İnce’ye her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Güzelbahçe Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.