Güzelbahçe Belediye Bahçesi'nde gerçekleştirilen bayramlaşmaya Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Tümbel-Sen 2’nolu şube sekreteri Muzaffer Fırat, Belediye-İş Sendikası 4’nolu şube Başkanı Ayhan Doğan, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve belediye çalışanları katıldı.

“Bayramlar birlik olma günleridir”

Bayramların birlik ve baraberliği en güzel yaşandığı zamanlar olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz ama enflasyon ve mevcut ekonomik durumlar hepimizi zor şartlarla karşılaştırıyor. Pandemi sürecinde personellerimiz talep edilen her eve ulaştı. Alışveriş, maske ve yardım dağıtımını başarıyla gerçekleştirdik. Ancak süreç daha bitmedi çok dikkatli olmalıyız. Kadrolu personellerimizle yapılan sözleşmenin törenini şirket personellerimizle yapacağımız toplu sözleşme nedeniyle beklettik. Hepsini bir arada yapmak istiyoruz. Bütçemizi yürütülebilir ödenebilir en iyi şartlarda kullanarak sendika temsilcilerimiz ve şube başkanımızla uzlaşarak çözeceğiz. Bayramda çalışmak zorunda olan fen işleri, temizlik işleri ve zabıta müdürlüğü ekiplerimize kazasız belasız iyi mesailer diliyor, personellerimiz sayesinde vatandaşlarımız sorunsuz bir bayram yaşayacaklardır. Bu vesileyle Müslüman aleminin en özel bayramlarından olan kurban bayramı paylaşmayı ve dayanışmayı içerir. Biz de paylaşımı en güzel biçimde ilçemizde yaşayacağımıza inananarak tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutların'' dedi.

“Rant iktidarı gidecek halk iktidarı gelecek”

Bayramın insanların en mutlu günlerinden biri olduğunu söyleye CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, '' Öncelikle böyle bir ortam olmasına vesile olan, bizi emekçi kardeşlerimizle buluşturan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde A partisi B partisi demeden tüm CHP'li belediyelerimiz destan yazdı. Bu süreç gelip geçecek. Önümüzdeki süreçte rant iktidarı gidip halk iktidarı gelince vatandaşımızın yüzü gülecek. Hedef iktidar kurultayında seçilen yeni parti meclisi üyelerimiz bizi iktidara taşıyacaktık. Önümüzde aydınlık bir gelecek olacak o günler yaklaşıyor. Bu vesileyle hepinizin kurban bayramını kutluyorum, ailenizle sağlık ve mutluluk diliyorum'' dedi.

“Emekten yana olan başkanımız var”

Mustafa İnce’nin Emeğin ve emekçinin yanında olan Bir başkan olduğunu söyleyen Belediye İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, ''Kadrolu arkadaşlarımızın sözleşmesini tamamladık ve yüzlerini güldürdük. Şirket personellerimize bu iktidarın yarattığı zulümü de emekten yana olan başkanımızla yapacağımız anlaşmayla bertaraf edeceğiz. onlarında yüzü gülecek çünkü emekten yana olan bir belediye başkanımız var'' dedi.

“Birlikte mücadele edersek kazanırız”

Son olarak konuşma yapan TümBel-Sen 2 No'lu şube sekreteri Muzaffer Fırat, ''Petrol, elektrik , doğalgaz vs. bir çok şeye yapılan zam nedeniyle alım gücümüz iyice zayıfladı. Çalışan yoksulluk içinde yaşam savaşı veriyor. Hepimiz birleşerek bu anlayışa karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Çünkü bu kötü tablonun sebebi biz değiliz. Birlikte el ele vererek mücadele edersek kazanırız'' dedi.

Konuşmaların ardından Başkan İnce'ye personeller çiçek takdim etti. Tüm katılımcılara tatlı ikram edildi. Ayrıca kesilen kurban eti personele dağıtıldı.