Güzelbahçe Belediyesi’nin ağaç dikim seferberliği sürüyor. Siyasi parti, oda ve sivil toplum örgütleri için oluşturulan ‘Barış, Demokrasi ve Birliktelik Ormanı’nın dikimi yapıldı.

Ağaç dikimine Güzelbahçe belediye başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İYİ Parti İlçe Başkanı Afet Albaş, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri, Oda başkanları ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağaç dikiminde konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “İzmir’den Çeşme yönüne giderken Güzelbahçe’ye baktığınızda çıplak tepeler görünüyordu. Artık bu çıplak teper görünmeyecek. 850 zeytin fidanı toprakla buluşacak. Önceden birlikte karar verdiğimiz Siyasi partiler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde bu alana dikim yapmayı belirledik. 3 siyasi parti, 1 oda ve 32 derneğimizle birlikte ‘Barış, demokrasi ve birliktelik ormanımızı oluşturacağız. Dikim yaptığımız alan belediyemizin mülkiyetindedir. Sizlerle bu ‘birliktelik’ ormanını oluşturmamızdaki amaç her derneğin, siyasi partinin ve odanın kendi ağacını dikmesi. Diktiği ağaca sahip çıkması. Çünkü bu güzelliği biz koruyamazsak, yaşatamazsak, gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakamayız. O yüzden dikmek yetmiyor, sahip çıkmak yaşatmak önemli olan. Ağaç dikim kampanyamız mart ayına kadar sürecek. Önümüzdeki günlerde Güzelbahçe’mizde 18 yaşını doldurmuş yeni söylemle ‘Z’ kuşağı için bir orman oluşturacağız. Orda da yine çocuklarımız fidanlarını dikecek, büyütecek. Biz Güzelbahçe Belediyesi olarak ağaçlandırma kampanyalarını sürdüreceğiz. Yeşil bir Güzelbahçe için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.