Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Suç işlemek amacı ile örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, öldürmeye teşebbüs, yaralama ve yağma gibi birçok suçtan 280 yıla kadar hapis cezası istenen Camgöz ve diğer 37 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün adının karıştığı işletmeci İsmail Kılınç'ın silahla vurulması olayı, CHP'li Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in makam aracının kurşunlanması gibi 13 farklı olaya değinilmişti.

HAKLARINDAKİ İDDİALARI REDDETİLER
İzmir'de organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yapılanmayla ilgili 38 sanığın yargılanmasına başlandı.  İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Davada ilk olarak cezaevinde SEGBİS ile (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) kaldığı cezaevlerindeki sanıkların ifadelerinde başvuruldu. Sanıklar, haklarındaki iddiaları reddetti.  

GÜRBÜZ’Ü TANIMIYORUM!
Örgüt propagandası yapmak iddiasıyla tutuklanan Gökhan Duman “Binali Camgöz ile 84 kez telefon görüşmem oldu, doğru. Kendisinden Foça’dan fırın aldım. Bunun için görüşmem oldu. Bazen borç aldım. Borçlarımı ödedim. Bunun için görüştüm” dedi. Duman’a kendi telefonundan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e mesaj attığı iddialarının sorulması üzerine, “Fatih Gürbüz’ü tanımıyorum. Benim telefonumdan mesaj atılmadı” yanıtını verdi. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen Metin Temiz’e, “Niyazi Arslan ve Zeynel Mertoğlu  ile telefonla görüştün mü? sorusu yöneltildi. Temiz, “O isimleri tanımıyorum” dedi.

BAŞKAN GÜRBÜZ: ‘MAĞDURUM”
Mahkemede ifade veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e kendisinin mağdur olduğu ve bu olayların içerisine neden ve nasıl çekildiği hakkımda bilgi sahibi olmadığı ifade etti. Gürbüz, “9 Eylül’de 60 kişi Foça Meydanı’ndan Atatürk meydanına yürüyordum daha sonra İsmail Kılıç’ın vurulduğu söyledi. Koşarak gittik. Bana haber veren kayınvalidem idi. Gittiğimde İsmail yerde oturuyordu, vurulmuştu. Ambulans çağırdık. Mağdur olan benim 3 ay koruma ile gezdim. Tehdit mesajları aldım. Bir şekilde bu işlerle bağdaştırılmaya çalıştım. Mağdurken bir anda sanık oldum. Bu olaylardan sonra ilk mesaj geldi. Yakup Kılıç’a gösterdim. Ne bu, ben anlamadım’ dedim. Daha sonra da mesajlar geldi. ‘Başkan geçmiş olsuna mı gittin?’ diye mesajlar aldım. Ben hiç bir şekilde hiç birini tanımıyorum ve hiç birini görmedim. Ben belediye başkanı olarak gittim ben mağdur olan kişiyim” dedi.
Mahkeme başkanının, “Daha önceden bir olayınız oldu mu?” sorusuna Gürbüz, “Bana büfe koymak istediklerini söylediler ve yavaş yavaş  yapmaya başladılar. Daha önce de Yakup kılıça diyordum, ‘bu şekilde şeyler yapmayın’ diye ama devam ettiler Erkan kılıç ben oraya gittiğimde bana kötü sözler söyledi. Polisler geldi. ‘Uzatılacak bir şey yok’ dedim” dedi.

 SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM!
Gürbüz, Binali Camgöz’ü tanımadığını ifade etti. Başkan Gürbüz, “Daha yeni belediye başkanı oldum seçilerek geldim. 36 yaşındayım. Siyasi olarak itibarsızlaştırmak isteniyorum. Mağdurum. Devletin verdiği koruma ile gezdim. 3 çocuk babasıyım, beni herkes tanır. Siyasi ve aile olarak yıprandım ve yanında geçmediğim hayatımda tanımadığım vuranın kim olduğu vurulanın neden vurulduğunu bilmiyorum. Bu olaya beni kim soktu bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.