2022 Bahar döneminde fizik, kimya, astronomi, teknoloji, biyoloji ve fosil bilim alanlarında eğitim aldılar. Bilim kulübü çalışmalarına topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında 20 üniversite öğrencisi de gönüllü olarak katıldı. 

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde toplam yedi hafta süren bilim kulübü eğitimleri, 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi. Etkinlikler atölye çalışmaları, sunumlar, deneyler ve çeşitli modellemeleri içeren uygulamalı bilim etkinlikleri şeklinde yüz yüze gerçekleştirildi. Tüm bilim etkinlikleri haftada bir gün ve bir saat olarak uygulandı. Öğrenciler, bilimin farklı alanlarında hem eğlenceli hem de eğitici alan etkinliklere katılma şansı buldu. 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, geleceğin bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunmak için bütün imkanlarını kullandıklarını belirterek, “Çocuklarımızın erken yaşlarda bilimle, laboratuvar ortamında tanışmalarını sağlamak için olanaklarımızı her geçen gün arttırmaya devam ediyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bilimin ışığıyla yetişmesinde bize destek olan ailelerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.