Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği, ilk icraat olarak ekonomik daralmanın yaşandığı günlerde ilçedeki 100 aileye gıda yardımı yapacak

Derneğin açılış çalışmalarını hızlandıran Gaziemirli kadınlar, toplumsal dayanışma adına ilk etapta 100 aileye gıda yardımı yaparak yola çıkıyor. Gaziemirli 100 kadının önderliğinde harekete geçen GGKD üyesi kadınlar, dezavantajlı ailelere yardım etmek ve kadın istihdamını önceliklerine alarak tüm Gaziemir için proje üretmek adına harekete geçtiklerini belirtiyor.

Kurucuların arasında yer alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda; amaçlarını, Gaziemir’in hızla yükselen ve gelişen vizyonuna katkıda bulunabilmek olarak açıklıyor. Koronavirüs salgınının ardından iş alanlarının azaldığını, birçok ailenin zor günler geçirdiğini belirten Deniz Arda, “Salgın nedeniyle derneğin genel kurulunu ertelemek zorunda kaldık. Buna karşın bu zor günlerde vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına faaliyetlerimize başladık. Derneğimize bu süreçte @gaziemirgonullukadinlar instagram adresinden ulaşılabilir” dedi.

İlk olarak bağışçıların destekleriyle yola çıktıklarını da belirterek “İlk bağışı yapan Arda ailesinin desteğiyle 100 aileye gıda yardımı yapacağız. İlerleyen zamanda topladığımız tüm yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Bu zor günleri dayanışma ile aşacağız” diye konuştu.

Dayanacak omuz olacağız
Yerel yönetimler, iş ve eğitim dünyası ile iyi ilişkiler kurup iş birliği ile önemli çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini anlatan Deniz Arda, “İhtiyaç sahiplerinin dayanacak bir omuz olarak yanlarında olacağız. Kız çocuklarının eğitiminde ön safları bırakmayacağız. Kadınların, kültür ve sanat etkinliklerinin daha çok içinde olması için mücadele edeceğiz. Kadının gelişmesini engellemek isteyenlere karşı sesimizi ‘birlikte’ yükselteceğiz. Kadınların iş yaşamında daha çok yer alabilmesi için aşındırmadık kapı bırakmayacağız. Yani Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği olarak biz, kadın dayanışmasının gücünü; ilçemiz, kentimiz ve ülkemize katkı için kullanacağız” diye konuştu.

Girişimci kadın sayısını artıracağız
Gaziemir’de yaşayan kadınlara bilgi, tecrübe, eğitim, desteği sağlayarak girişimci kadın sayısını artırmayı da amaçladıklarını kaydeden Arda şunları söyledi:
“Çevrenin korunmasına yönelik her türlü eylem planı için görüş ve önerilerimizi hazırlıyoruz. Yeşil alanların korunması, gelişimi ve artırılması için yerel yönetimlerle iş birliğinde bulunacağız. Gaziemir’de yaşayan dezavantajlı kadınlara eğitim, iş, günlük hayatlarını en iyi şekilde yürütebilecekleri gıda ve giyim yardımı ile çocuklarına kreş, anaokulu hizmeti vermek gibi yardım ve hizmetlerde bulunacağız. Sadece kadınlar için değil, ilçemiz için mücadele vereceğiz. Yardım ve hizmetlerimiz ile renk, dil, din, ırk, mezhep, siyasi veya felsefi görüş, sınıf, bölge ayrımı yapmaksızın herkesi kapsayacağız. Bu nedenle ilçemizdeki tüm kadınları derneğimize güç vermeye, bize katılmaya davet ediyorum.”