Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nin altında açılacak olan Sosyal Market’ten ilk etapta geliri olmayan 350 ailenin yararlanması planlanmıştı. Salgın nedeniyle yurttaşların evlerinde kalması zorunluluğunun doğmasıyla belediye, Sosyal Market’in içinde yer alan ürünleri kolilere yerleştirerek ihtiyaç sahibi ailenin evlerine ulaştırma kararı aldı. Belediye, yılsonuna kadar destek verilecek aile sayısını da 350’den 1000’e yükseltti. Bu süreçte yardımlar ESBAŞ Spor Salonu’nda toplanacak. Belediye ekipleri ürünleri burada paketleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Gaziemir’de yaşayan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitelerini artırmak ve ihtiyaçlarını gidermek adına kurulan markette para geçmiyor. Gıda ürünlerinin yer aldığı marketten, geliri olmayıp belediyeye başvuran bireyler, kendilerine verilen kartlar ile alışveriş yapabiliyor.

Dar gelirlinin yanındayız
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sosyal Market’in açılışında son aşamaya geldiklerini söyledi. Koronavirüs salgını nedeniyle birçok işletmenin kapandığını, günlük gelirler ile çalışan birçok vatandaşın da ekonomik darboğaza düştüğünü belirten Başkan Arda, bu nedenle Sosyal Market projesini hızlandırdıklarını, marketin bu süreçte çalışmasına “sanal” olarak devam edeceğini söyledi.
İlk etapta 350 dar gelirli aileye yapılması planlanan yardımı, 1000 aileye çıkartma kararı aldıklarını kaydeden Başkan Arda, “Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan 1000 aileye Sosyal Market üzerinden gıda yardımında bulunacağız. Bu salgın bitene kadar ailelerimizin gıda ihtiyaçlarını ekiplerimiz ile evlerine kadar götüreceğiz. Amacımız ilçemizde dayanışma ruhunu geliştirmek, zor durumda olan tüm yurttaşlarımızın kendini güvende hissetmesini sağlamak. Ekonomik zorluk yaşayan ailelerimiz, belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’yle irtibata geçebilirler” dedi.