Resmi kutlama programına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Karadağ, Sivil ve Askeri Erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, öğrenciler, sporcular, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunma töreni bitiminde, öğrenciler, gençler ve sporcular, protokol üyeleriyle birlikte Bando eşliğinde kutlamanın yapılacağı Demokrasi Meydanı’na kadar ‘Gençlik Yürüyüşü’ yaptı.

Demokrasi Meydanı’ndaki kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler, gençlik adına konuşma yaptı ve şiirler okudu. llıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Okulu vals gösterisini sundu. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi oyunlarını sahneledi. Foça Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı ve Foça Halk Eğitim Merkezi Step grubunun gösterileri, gençliğin enerjisini yansıttı. Okçuluk gösterisi yapıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıldönümü kutlamaları kapsamında ‘‘Genç gözüyle 19 Mayıs ve Önemi’’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi. Foça Yelken İhtisas Kulübü sporcuları, Foça Limanı’nda gösterilerini sundu.

KUTLAMALAR SÜRECEK
‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlamaları Foça Belediyesi’nin düzenlediği halk oyunları gösterileri, fener alayı ve gençlik konseriyle sürecek.

Demokrasi Meydanı’nda, saat 19.00’da; Zonguldak Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, gösterilerini sunacak.

Saat 20.45’te Fener Alayı yapılacak. Kavala Kafe önünden başlayacak olan fener alayı, Demokrasi Meydanı’nda sona erecek.

Demokrasi Meydanı’nda, saat 21.00’de başlayacak olan Gençlik Konseri’nde ‘‘Zımba’’ grubu sahne alacak.

*Yeni Foça’dan katılmak isteyenler için, saat: 20.00’da Karadut Kafe önünden araç kaldırılacaktır. Kutlamalara tüm halkımız davetlidir.