İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Pekka Maki ve İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Ali Molay ve Konsolosluk Medya Koordinatörü Ahmet Bütün’ü makamında ağırladı. Ziyarette, Finlandiya ile İzmir arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceğine dair fikir alışverişi yapıldı.  İzmir’e ilk defa geldiğini belirten Finlandiya Büyükelçisi İzmir’le Finlandiya arasında ticaret anlaşmalarının geliştirilmesi ve artırılması için işbirliklerine vurgu yaptı. Büyükelçi Ari Pekka Maki, İzmir’le ilişkileri geliştirmeyi ve bir başarı hikâyesi yaratılmasını çok istiyorum dedi.

İzmir’le Finlandiya arasındaki turizmin gelişmesi gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise şöyle konuştu: “İşe İzmir’le Finlandiya arasındaki turist sayısını artırarak başlayabiliriz. Bunu nasıl geliştireceğimiz konusunda bir yol haritası belirleyebiliriz. İnsanlar gelip gittikçe beşeri ilişkiler artacak ve beşeri ilişkiler de diğer ilişkileri değiştirecektir. Başkanımız Tunç Soyer, İzmir’i dünya kenti yapmak için yola çıktı. Biz de bu perspektifle hareket ediyoruz. Akdeniz çanağındaki kentlerle, Çin’le, Rusya’yla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. İzmir’i dünya kenti yapma yolunda sizin de deste k vereceğinizden hiç şüphemiz yok.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tarıma verdiği önemin altını çizen İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Ali Molay “Tarım işleriyle Finlandiya arasında ticari bir bağlantı kurulabilir” dedi.