BİR REMBETİKO SEMİNERİ
Müzisyen ve solist Evrim Ateşler, ‘Bir Rembetiko Semineri’ sloganıyla hazırladığı projede, ‘Loop Station’ (enstrüman çalarken eş zamanlı kayıt etme tekniği) ile Rembetiko / Greek Blues müzik stilinin 3 ana enstrümanı olan gitar, buzuki ve bağlamayı aynı anda çalarak, izleyenleri İzmir’den Pire’ye götürecek. Ateşler, Türk - Yunan Mübadelesi, 1922 öncesi ve sonrası, sesler, anlar, insanlar ve hayatlar, tarih kokan Hasapiko ve Zeibekiko dansları, en sevilen Smyrneiko ve Rembetiko şarkıları, gerçek hikayelerle süsleyerek konuklara sunacak.  

GÖRSEL VE İŞİTSEL ŞÖLEN
Projeksiyondan yayınlanacak gerçek belge ve fotoğraflar, konser / seminer şeklinde hazırlanmış programa eşlik ederek, aktiviteyi görsel ve işitsel anlamda etkin kılacak. Yaklaşık bir buçuk saat sürecek gösterinin bitiminde soru cevap bölümü ile seyircinin de aktiviteye katılması sağlanacak. Etkinlik halka açık ve ücretsiz olacak. 

SİZ DE COŞKUYA ORTAK OLUN
Uzun süredir titizlikle hazırladığı ‘Harmolipi’ gösterisini Karşıyakalılar ile buluşturacak olmaktan büyük heyecan duyduğunu söyleyen Evrim Ateşler “Tüm Türkiye’yi dolaşmayı planladığım bu projede ilk duraklarımızdan biri Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi olacak. Coşku ve heyecanımızı paylaşmak isteyen herkesi 21 Eylül akşamı gerçekleşecek gösterimize bekliyoruz” dedi. 

EVRİM ATEŞLER KİMDİR?
Evrim Ateşler, İzmir’de dünyaya gelmiş bir müzisyen ve solisttir. Pek çok batı ve doğu enstrümanını (piyano, gitar, ney, klarnet, akordeon, ud, buzuki, cura, vurmalı çalgılar) çalan müzisyen, özellikle Yunan müzik tarzlarına karşı ilgi duymuş ve bu alanda uzmanlaşmıştır. Meşhur Yunan “Smyrneika”sı ve “Yunan Blues” müziği olarak da bilinen “Rembetiko” şarkılarını Türkiye’de en iyi yorumlayan sanatçılardan biridir. Aynı zamanda tiyatro oyunları ve sinema film müziklerine yönelik olarak aktif bir besteci ve aranjördür.