Aynı zamanda EGOD’un eski başkanlarından olan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u ziyaret etmek istediklerini söyleyen EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu işgücü konusunda Bornova Belediyesi ile beraber çalışma kararı aldıklarını söyledi. Türkiye’de işsizliğin yüksek olduğunu ancak özellikle ara eleman konusunda ise eleman sıkıntısı yaşandığını ifade eden EGOD Başkanı Torun, “Bornova Belediyesi Altın Bilezik Projesi özellikle sektörler ile çalışanları buluşturma anlamında son derece başarılı bir çalışma. Biz de EGOD olarak bu projeye partner olarak dahil olacağız” diye konuştu.

Sanayi sitelerine yeni planlama

Ziyarette Bornova’da faaliyet gösteren sanayi sitelerinin geleceğini de konuştuklarını dile getiren Torun, sanayi sitelerinin Kemalpaşa ve Menemen gibi şehrin farklı girişlerinde planlanmasının faydalı olacağı düşüncesinin ağırlık kazandığını söyledi. Otomotiv sektörünün geleceğinin de toplantıda konuşulduğunu belirten Torun, otomotiv sektörünün çok hızlı bir dönüşüm geçirdiğini, bunun için de sektörün kendisini bu dönüşüme ayak uydurmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

“İşsizliğe çözüm buluyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise 2019 yılı sonunda hayata geçirdiği vizyon projesi Altın Bilezik Projesi ile iş arayanlarla işverenler arasında köprü olmayı hedeflediklerini söyledi. 2020 yılının başından bu yana 2 bine yakın kişi Bornova Belediyesi’nin aracılığı ile iş sahibi olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, “Altın Bilezik iki yönlü bir proje. İş arayanlara istihdam sağlarken sektörle işbirliği içinde özellikle ara eleman yetiştirilmesi amacıyla düzenlediğimiz kurslarla meslek sahibi yapıyoruz. Bu konuda EGOD’u da bu sisteme dahil ederek onları ihtiyaç duyduğu elemanlar ile buluşturacağız” dedi. 

İduğ, Bornova’da yer alan sanayi sitelerinin de şehir içinde kaldığına dikkat çekerek, sanayi sitesi esnafının en iyi şartlarda hizmetlerine devam etmesi için çalıştıklarını söyledi. İduğ, otomotiv sektörünün dinamik bir yapısı olduğuna işaret ederek, değişim ve dönüşümlere sektörün kısa sürede ayak uyduracağına inandığını kaydetti.