Efes Festivali, ikinci günü Pamucak İskele'deki yoga atölyesi ile başladı. Selçuklu kadınlar, sabahın ilk ışıklarıyla dalgalar eşliğinde yoga deneyimi yaşadı. Festival kapsamında Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Selçuk'a konuk oldu. Maçoğlu, CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoglu Sengel ile makamında biraraya geldi. Maçoğlu, siyasette gençleri ve kadınları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Dünyayı kadınlar yönetsin. Biz erkekler en az yarım asırdır devrim için uğraştık ama başaramadık. Bu yüzden kadınların belediye başkanlıklarını ele geçirdiği bir dünyaya gidiyoruz. Bu da bizi sevindiriyor" dedi. Ziyaretin ardından iki başkan, EFEST'in renklerinden olan stantları ve yerel lezzetler sokağını gezdi.


ANTİK KENT KAPILARINI EFEST'E AÇTI
Akşam Efes Antik Kenti Hayko Cepkin & Mercan Dede konseri için kapılarını açtı. Efes Antik Kenti Liman Caddesi'nde gerçekleşen konserde dünyaca ünlü neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, Selçuk'un fahri hemşehri Hayko Cepkin ile sahne aldı. Sufi müziğini etnik enstrüman ve sanatçılarla zenginleştirip elektronik müzikle harmanlayan Mercan Dede ve Hayko Cepkin Liman Caddesi'ni dolduran müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de vatandaşların arasında izledi.


Konser sonunda konuşan Başkan Sengel, "Biz EFEST markasıyla bir adım attık. O adımı atarken de birçok hayal kurduk. Hayallerimizden biri de Liman Caddesi'nde böyle büyülü sanatçılarla büyülü bir gece yaşatmaktı. Bize bu geceyi yaşattıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Mercan Dede bizlere bu geceyi yaşatmak için Kanada'dan geldi. Hayko Cepkin zaten hemşehrimiz ve EFEST'in mimarıdır. Bu gece ayrıca çok değerli bir misafirimiz olan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da aramızda. Bu geceyi yaşamamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Sengel, konuşmasının ardından, Mercan Dede ve Hayko Cepkin'e LÖSEV'e yapılan bağış sertifikalarını sunup, Artemis heykelciği hediye etti.