6 Eylül akşamı saat 21.00’de Cem Adrian'ı St. John Bazilikası’nda müzikseverlerle buluşturacak konserin tüm geliri, Türkiye Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlanacak. Konser davetiyelerinin eğitim için çalışan bir vakfa yapılan bağışlarla temin edilmesinin çok daha anlamlı olduğuna dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Eğitime destek veren tüm müzikseverlere şimdiden çok teşekkür ediyorum" dedi.

İLK BAĞIŞ BAŞKAN SENGEL'DEN
Cem Adrian Konseri’ne olan yoğun ilgi ve St. John Bazilikası’nın tarihi dokusunun zarar görmemesi için 600 kişiyle sınırlı tutulan konser davetiyesi için ilk bağışı Efes Selçuk'un eğitim gönüllüsü belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaptı. 
Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda belediye olarak bir ilke imza atan ve LÖSEV'e yapılan bağışlar ile farkındalık oluşturan Başkan Sengel, bu kez eğitime destek için önemli bir adım attı. 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan EFEST'in ilk gününde sahne alacak olan Cem Adrian Konseri gelirleri Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlanacak. 
Festivallerin kentlerin kültürel dokularından oluşan ve onları daha da zenginleştiren organizasyonlar olduğuna dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “EFEST’e gün sayarken çok heyecanlıyız. Heyecanımız bu yıl kentimizin kurtuluşu ile özdeşleşen festivalin 50. yılına ulaşmasının yanı sıra, bu festivalin artık yepyeni bir soluk kazanmasından kaynaklanıyor" dedi.
Bu kararı alırken bu tarihi mekanın dokusunun zarar görmemesi gerektiğini ve mekanın fiziksel kapasitesinin de sınırlı olduğunu göz önünde bulundurmak gerektiğini bildiklerini kaydeden Başkan Sengel; "Cem Adrian’ı o akşam dinlemeye gelenler hem müziksever, hem de eğitim gönüllüsü olsun istedik. Böylece TEV ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile konser davetiyelerinin eğitim için çalışan bu vakfa yapılan bağışlarla temin edilmesinin çok daha anlamlı olduğuna karar verdik” dedi. 

İLK GÜN DOPDOLU GEÇECEK
Cem Adrian Konseri’nin eğitime destek olmasından da oldukça mutlu olduğunu dile getiren Başkan Sengel; "Her zaman düşlediğimiz aydınlık, çağdaş ve mutlu yarınlar için eğitime verilen değerden daha doğru bir yol yok diye düşündük. İşte bu yüzden Cem Adrian’ı St. John’da dinlemek isteyen herkesi eğitime katkı sunmaya davet ettik” dedi.

6 Eylül Cuma günü saat 18.00’de St. John Bazilikası önünden muhteşem bir kortej yürüyüşü ile başlayacak olan EFEST; ilk gününde ayrıca saat 19.30’da Engelsiz Gezi Parkı’nın açılışı da gerçekleşecek. Aynı gün içerisinde ayrıca 20.30’da İlker Perhiz ve Meteor; 21.30’da Efes’in Sesleri Konserleri Pazar Yeri’nde Efes Selçuklularla buluşacak. Festivalin ilk gününde ayrıca kültür sanat ve çocuk etkinliklerinin yanı sıra Yerel Lezzetler Sokağıyla da katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatacak. 6- 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan EFEST ile ilgili ayrıntılı bilgiler Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarında yer alıyor.