16- 20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen organizasyon ile Efes Selçuk’un Avrupa Plaj Voleybolu’nun merkezi olması yolunda ilk adım atılmış oldu. Efes Selçuk Pamucak Sahili’nin yapısı kadar kentin tarihsel ve kültürel kimliğiyle organizasyona ev sahipliği yapması şampiyonaya katılan herkesin memnuniyetini kazandı. U18 Etabı biten organizasyon ile Efes Selçuk, Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonalarının kenti olma yolunda ilk sınavını başarı ile tamamladı.

Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Beach- IT Beach Spor, İzmir Büyükşehir Belediyesi organizatörlüğünde düzenlenen U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası başladığı gibi heyecanla tamamlandı.

Turnuvanın son gününde finale kalan takımlardan kadınlarda Ukrayna'nın iki ekibinin yanı sıra İsviçre ve İtalya, erkeklerde ise Rusya’nın iki takımı ile Ukrayna ve Letonya’ya finale kaldı. Oynanan final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de Kadınlar ikincisi Ukrayna ve erkekler ikincisi Letonya’ya kupa ve madalyalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor ve Daire Başkanı Hakan Orhunbilge ile birlikte verdi. Başkan Sengel ayrıca organizasyonda emeği geçenlere ve rol alan sporculara Efes Selçuk’un simgesi kristal Artemis Heykeli verdi.

Sporcuların ve hakemlerin yanı sıra Beach- It Beach Organizasyon Sorumlusu Gürsel Yeşiltaş ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş da organizasyonun Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası U22 Etabı 24-27 Eylül tarihleri arasında Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde yapılacak.