Çiğdem Akdemir moderatörlüğünde düzenlenen ve KRT TV ekranlarında canlı yayınlanan programda Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu Özmen “Cumhuriyetin en büyük kazanımı parlamenter sistemin değişmesi demokrasiyi nasıl etkiledi” sorusunu ele aldı.

İki bölümden oluşan programın ilk bölümünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu Özmen sağlıkta şiddet, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararı ve yaklaşan seçimde Ankara gündemini değerlendirirken ikinci bölümde ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 6'lı masanın nereden nereye geldiğini aktardı. 

Gülizar Biçer Karaca; ‘’Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız’’

Program içinde Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararından söz eden CHP Genel Başkan Yardımcı Gülizar Biçer Karaca “Seçme ve seçilme hakkını ilk alan Türk kadınımızın bugün geldiği hazin tablo karşımızda. Tek adam rejiminde İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülke olmamıza rağmen kadınları koruyacak tek anlaşma feshedilebiliyor. Bu yüzden Cumhuriyetin 2. yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Gültekin Uysal ;‘’Bu ülkenin kaynakları yeter ki doğru ellerde olsun’’
6'lı masanın Türkiye demokrasisi için önemine vurgu yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal “Ülkemiz Türkiye’nin büyüklüğüne denk bir siyasi akılla buluştuğunda vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıların çok kısa bir zamanda çözüme ulaşacağını biliyoruz. Ülkemizin kaynakları yeter ki doğru ellerde olsun” dedi.

Kapanış konuşması için sahneye çıkan ve tarihi süreçte Seferihisar olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız diye belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; ‘’Demokrasinin özü farklı fikirlerin, farklı görüşler tarafından eşit değerde tartışılabilmesi ve temsil edilebilmesidir. Demokrasi bir kültürdür. Kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden, farklılıklarımızla bir arada olabilmenin kültürüdür. Parlamenter sistem tam da bu kültürün yaşaması için bir lokomotif görevi görüyordu.’’ dedi.

6’lı masanın farklı fikirlere değer verilen demokratik günlere yeniden dönüş için umut olduğunun altını çizen Başkan Yetişkin “Bu umudu inşa eden başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm liderlere bir kere daha teşekkürlerimi sunmak isterim.. Her hafta tüm Türkiye’yi Seferihisar’a misafir eden KRT TV’ye ve söyleşilerimize başladığımız günden bugüne bizi hiç yalnız bırakmayan Seferihisarlı hemşehrilerime ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.