Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılına özel kutlamalar Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Kurtuluş günü olan 14 Eylül Salı günü ilçenin çeşitli noktalarında yapılacak etkinlikler gün boyu sürecek.

99 Yıllık Coşku

Program saat 10.00’da Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Ardından geçit töreni gerçekleşecek. Saat 20.00’de ise Bülent Ecevit Meydanı’nda Dikilili vatandaşların katılımıyla “14 Eylül Kurtuluş Yürüyüşü” başlayacak. 75. Yıl Park’ında son bulacak yürüyüş sonrası saat 21.00’de de ünlü klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici sahne alacak.

Herkes davetli

14 Eylül tarihinin önem ve anlamına değinen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “14 Eylül 1922 yılı Dikili’mizin kurtuluş günü. Böylesine özel bir günü karşılamak, ona ev sahipliği yapmak ayrı bir onur, ayrı bir gurur. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çıkılan kurtuluş yolunda yakılan özgürlük meşalesi 14 Eylül tarihinde de Dikili’mizi aydınlatmıştır. Bizler de bugünü ilçemizde hemşehrilerimizle birlikte coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. “Birlikte Dikili” ruhumuzla omuz omuza kentimizin 99. yaşını hep birlikte kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılına özel gerçekleştireceğimiz kutlamalara davet ediyorum” dedi.