Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve Dikili’nin simgeleri arasında yer alan Olof Palme Anıtı’nın bakım, onarım ve yenileme çalışmaları Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

İnce işçilik
İsveçli siyasetçi ve devlet adamı Olof Palme'nin adını taşıyan anıtta çalışmalar, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün talimatı ile kalıcı değerlerin önemi de göz önünde tutularak yapıldı.

"Önemli değerleri yaşatıyoruz"
Dikili’yi çağın gereklerine cevap veren bir kent yapma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “75. Yıl Parkı'mız ile başlayan değişim rüzgarı Dikili’mizin her noktasına kadar yayılmaya devam ediyor. Sahil şeridimizdeki yeni ve modern atılımlarımız kendisini Atatürk Caddesi üzerinde yer alan yol, kaldırım ve bisiklet yolu ile göstermeye başladı. Bu hizmetlerimiz yanında kentimizin simgeleri içerisinde yer alan Olof Palme Anıtı’mız da yeni kimliğine kavuştu. Yıllara yenik düşen ve zamanla oluşan deformasyondan dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Olof Palme Anıtı'mızı yenilemenin yanı sıra, modern ve kent estetiğine uygun bir sosyal yaşam alanını da ilçemize kazandırdık. Önemli değerleri yaşatma, koruma ve kollama bilinci ile çıktığımız bu yolda Olof Palme Anıtı’mız ve yeni sosyal yaşam alanımız Dikili’mize hayırlı olsun” diye konuştu.