Alganer’in ailesinin, havyanları çok seven kızları için bir anı bırakmak istemesi ve Hayvan Hakları Federasyonu üyesi Karaburun Evsiz Canlılar İçin Derneği’ne ulaşması Türkiye’ye örnek olacak bir projenin doğmasına neden oldu. 

HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan’ın yönlendirmesi ile Deniz Alganer’in adını taşıyacak bir Kedi Evi yapılmasına karar verilirken, Karaburun Belediyesi hızla yer tahsisi sağlayarak projeye destek verdi. Alganer’in ailesi ve aile dostları tarafından yaptırılarak Karaburun Belediyesi’ne bağışlanan Kedi Evi, düzenlenen hüzünlü bir törenle can dostlara ev sahipliği yapmaya başladı. 

Deniz Alganer’in annesi Mehlika Alganer, kendisi için kızının adını yaşatan bu Kedi Evi’nin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Deniz çok iyi kalpli bir çocuktu. Alerjisi olmasına rağmen kedileri çok sever, sürekli onları besler ve onlarla vakit geçirirdi. Kediler de Deniz’i hiç yalnız bırakmaz, peşinden ayrılmazlardı. Ailemiz için Deniz’imizin adını taşıyan bu Kedi Evi’nden daha anlamlı bir hediye verilemezdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da, Deniz Alganer’in henüz hayatının baharında vefat etmesinden derin üzüntü duyduklarını söyledi. Belediye olarak sokak hayvanlarının korunması ve sağlıklı olmaları için her türlü çabayı sergilediklerini vurgulayan Erdoğan, “Böyle anlamlı bir yerde onun hatırasının ve hayvan sevgisinin yaşatılacak olması bizleri de çok mutlu etti. Deniz’imiz huzurla uyusun. Bizler Karaburun’un can dostlarına her zaman sevgiyle sahip çıkacağız.’’ dedi.

Törene Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, HAYTAP üyeleri ve Karaburunlu hayvanseverler katıldı.