GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz Kasım ayında İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayındır’da vatandaşlara seslenmiş ve müjdelerini sıralamıştı. Erdoğan, “Erdoğan, “. İlk atacağımız adıma tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Yaklaşık 1 milyon 334 bin metrake alanda kurulacak olan süs bitkileri OSB’de 25 dekarlık 40 adet süs bitkileri işletmesi faaliyet gösterecek. Bu bölgede süs bitkileri sektörüne ara elemen yetiştirmek amacıyla süs bitkileri eğitim merkezini kuracağız. Ayrıca Paketleme, depolama, araştırma geliştirme merkezi süs bitkileri konusunda fuar ve festivallerin yapılacağı bir merkezi de burada kuracağız. Bu yatırım sayesinde 1500 vatandaşım iş ve aş sahibi olacak. Projemizi hayata geçirmek için düğmeye bastığımızın müjdesini size veriyorum” demişti.

İLK TOPLANTI YAPILDI!
Erdoğan’ın verdiği müjde sonrası düğmeye bastı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ve diğer paydaşlar bugün bir araya gelerek Bayındır’da kurulacak süs bitkileri organize sanayi bölgesinin nereye kurulması gerektiğini masaya yatırdı.

HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLANACAK
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Bu proje bizim hayalimiz, hep dile getirdik. Cumhurbaşkanımız ilçemizi ziyaretinde müjdeyi verdi.  Bayındır çiçeğin başkenti. 100 bin üzerinde büyük baş hayvanın olduğu, 310 dekar ekili arazinin bulunduğu, 5 milyon ağacının yer aldığı Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sunan küçük bir ilçe. Süs bitkileri organize sanayi bölgesiyle ilçemiz daha da kalkınacak. Bu proje için ilk adımı attık. Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya önderliğinde konunun paydaşları bir araya geldi. Projenin hızlı bir şekilde hayata geçecek. Daha önce de söylediğim gibi Bayındır Türkiye’nin Hollanda’sı olacak. Bunu hükümetimizin desteği ile başaracağız” dedi.