Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  Çiğli Belediyesi’nin Başkanı Utku Gümrükçü ‘nün başkanlık ettiği mecliste 2022 gelir-gider bütçesi görüşüldü. 485 milyon TL’lik bütçenin gelirler oybirliğiyle giderler oy çokluğuyla olmak üzere, bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. 

ÇİĞLİ’Yİ DENİZLE BULUŞTURMAYI ÖNEMSİYORUZ
Çiğli’nin denizle buluşması adına çalışmalar sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Utku Gümrükçü, “Biz Sasalı’da bulunan 3 milyon metre karelik alanın halka, sadece Çiğli’ye değil İzmir’e kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Deniz’in dibinde hazine arazisi her şey yapılabilir, ulaşımı da kolay.  İncirlatı’ndan kent ormanı var çay içiliyor, kahve içiliyor. Çiğli’de 24 kilometre sahil var biz bu nedenle bu alanı çok önemsiyoruz. O alanın İzmir’ kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

ÇİĞLİ’YE UZAY MÜZESİ YOLDA
Yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçü, şunları kaydetti; “Ataşehir Mahallesi’nde bir uzay müzesi hazırlığı içerisindeyiz. Eli kulağında yakında açacağız.Binası, konumu ve içeriği ile İzmir’de olmayan…  Çocukların eğitimi için, gençlerin bilim ile buluşması için ve Çiğli’yi bir cazibe merkezi haline getirebilmek için önemli bir alan kazandıracağız. 3 tane de çocuk kütüphanesi hayalimiz var, onların yerlerini belirledik, çalışmalar devam ediyor. Her ay bir park demiştik ama daha fazlasını yapmış durumdayız, açılışlarI bir süredir yapmıyoruz ama toplu açılış yapma düşüncesindeyiz. 40’ın üzerinde Çiğli’ye park kazandırdık ve 20’ten de parkı yeniledik. Bir matematik Müzesi çalışmamız da var” diye konuştu. 

ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA ÖZEL MERKEZ
Çiğli’nin ilk havuzunu da Demokrasi Parkı içerisinde yaptıklarını kaydeden Gümrükçü, “Demokrasi Parkımızı bir spor parkı gibi değerlendiriyoruz. Belediyemize 500 metre uzaklıktaki bir binayı; kadınlar, çocuklar ve engelliler için bir hzimet binası olarak düzenliyoruz. Kadınları Çiğli Belediyesi’nin olarak önemsiyoruz ve her türlü eğitimin, meslek edindirme kursunun verilebileceği, kadınların haklarını öğrenebilecekleri bir merkeze bir anlamda kadın belediyesi noktasına taşıyoruz” dedi. 

GÜZELTEPE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM START ALIYOR
Güzeltepe’de kentsel dönüşüm anlaşmalarının başladığını vurgulayan Gümrükçü, “O bölgede yaşayan vatandaşların bana ilettikleri talepleri ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ileteceğim. Yılbaşından önce yüksek oranda yerinde bir kentsel dönüşümü en azından anlaşma anlamında sonunu, başlama anlamında da önünü görüyoruz. Köyiçi, Güzeltepe, Yakakent, Şirintepe gibi 4 mahalleye hizmet edecek bir pazar yeri, kreş alanları, okul, sosyal donatıları ve yeşil alanlar gibi büyük şeyler kazanacak Çiğli. Umuyorum ki bu kentsel dönüşüm ile beraber hem merkezi hükümet hem de Büyükşehir Belediyesi Çiğli’ye bir yatırım atağı başlatacak. Balatçık Pazar Yeri’nin ihalesini yaptık fakat altından GEDİZ elektriğin kabloları geçiyormuş o nedenle de inşaat yaklaşık 1 aydır durdu. Orada bu sorunun çözülmesini bekliyoruz, o sorun hallolduğu an Pazar yerini Balatçık’a kazandıracağız.  Küçük Çiğli’de Komşuoğlu Pazarı’nın kapanacağı müjdesini yavaş yavaş vermeye başlayabiliriz. Onun yerine ESHOT Garajı olan yeri Büyükşehir’den aldık ve özel pazarın kapatılmasından sonra kamusal Pazar alanımızı Çiğlilerin hizmetine sokacağız. Atatürk Mahallesi’nde bir Pazar yeri ihtiyacı var oraya da bir Pazar alanı kazandıracağız ve aynı zamanda bunlar gelir getirici yerler de olacak. Evka 5 Pazar yerinin üzerinin kapatılmasını da bütçemizin içine koyduk” ifadelerini kullandı. Kentin tanıtılması, Çiğli’nin kimliğinin oluşturulması bizim için çok önem taşıyor. Bununla beraber Çiğli’nin kronikleşmiş sorunu olan demir yolunun yer altına alınması için çaba gösteriyoruz. Cumartesi günü de Çiğli Kent Konseyi kuruluş seçimlerimizi de gerçekleştireceğiz. Pandemi nedeniyle seçimler ertelenmişti ama cumartesi günü bunu da gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

GÜMRÜKÇÜ: BU BÜTÇE BİR DEVRİMCİ VE DEVRİMSEL BİR BÜTÇEDİR
Çiğli halkının verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizen Gümrükçü, “Biz Çiğli halkının bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiremeye çalışıyoruz. Ayağını yorganına göre uzatan, büyük hayaller kurmadan büyük sözler vermeden yapabileceklerimizi net bir şekilde söyleyen bir anlayışa bugüne kadar geldik. Bundan sonra da böyle yürüteceğiz diye düşünüyorum. Bugün için de baktığımızda bu devrim niteliğinde bir bütçe ve gerçekleştirme oranlarının da yüzde 80’nin üstüne çıkacağını düşünüyorum ki devrimci ve devrimsel bir bütçe. Bu bütçe içerdiği imkan ve olanaklarla Çiğli’de yatırım, gelişme ve kalkınma döneminin başladığını ifade eden bir somut belgedir diye düşünüyorum. Ben tüm meclis üyesi arkadaşlarıma bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için ve Çiğli’yi getirdiğimiz ve getireceğimiz nokta için çok teşekkür ederim. Çiğli’nin geleceği için emek sarf etmeniz ama fikirlerinizle ama emeğinizle katkı koymanız benim için çok önemli ben sizlere teşekkürü borç biliyorum. Çiğli’yi hak ettiği yere getireceğimize de inanıyorum. Hepinizin varlığı Çiğli’nin geleceği için çok önemli. Bu birliğimiz bizi birçok noktada birçok ilçeye göre öne geçirmiş durumda. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarla Çiğli’yi Kuzey’in bir gelişme merkezi yapacağız diye düşünüyorum. Hastaneleriyle, üniversiteleriyle, tramvayıyla, denizle buluşmasıyla, Bakırçay’ın İzmir’e bağlantı noktası olması, ekonomisi, eğitimi, sanayi olanaklarıyla, hayvancılığıyla, tarımıyla, balıkçılığıyla bir Kuzey’in parlayan yıldızı ve bölgesel bir güç olacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.