Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde çocuklara eşit eğitim fırsatları yaratmak, sportif ve kültürel etkinliklere katılımlarını teşvik etmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü Çiğli Belediyesi'nde, çocukların hakları ve geleceği ile kararları katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla almak adına farkındalık yaratacak uygulamalar hayata geçirildi. Çocuklara yönelik düzenlenecek hizmet, proje, etkinlik ve aktiviteler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çocuk ve Çocuk Hakları Birimi'nce gerçekleştirilecek. Böylece tüm bu hizmetlerin kurumsal ve sürdürülebilir olması sağlanacak.

Kararlar komisyonda görüşülecek

Çiğli Belediyesi Meclisince kurulan Çocuk ve Çocuk Hakları Komisyonu en az üç en fazla beş kişiden oluşacak. Çiğlili çocuklara yönelik alınacak kararlar komisyonda görüşülecek. Komisyonun faaliyetlerine başlamasıyla çocukların yaşamını etkileyecek tüm kararların, çoğulcu bir bakış açısı ve derinlemesine değerlendirmelerle alınması hedefleniyor.

Başkan Gümrükçü "Çocuklarımızı ve haklarını koruyacağız"

Kurulan birim ve komisyon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçü, “Öncelikle hepimiz, çocuklarımızı birer birey olarak görmeliyiz ve haklarına saygı duymalıyız. Taleplerine değer vermeliyiz. Yaşamlarını kendi iradeleri doğrultusunda şekillendirmelerine destek olmalıyız. Onları dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı korumalıyız. Çiğli Belediyesi olarak, çocuklarımıza yönelik tüm adımlarımızı bu perspektifler çerçevesinde atıyoruz. Bu kapsamda, çocuk haklarının korunması ve toplum nazarında yaygınlaştırılması için Çocuk ve Çocuk Hakları Birimi'mizi kurduk. Çocuklarımızla ilgili alacağımız kararların gelecekte olumsuz sonuçlar doğurmaması için Çocuk ve Çocuk Hakları Komisyonu'nu kurduk. Çocuklarımıza güvenli, huzurlu, mutlu ve kendilerini geliştirebilecekleri bir kent sunmak adına çalışmaya devam edeceğiz" dedi.