Çiğli Belediyesi’ne gelen ihbar üzerine harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir Mahallesi’nde bulunan bir depoya baskın yaptı. Ekipler, ihbar edilen adreste kimseyi bulamazken, karşılaştıkları sağlıksız manzara karşısında şok oldu.

“KİLOLARCA SAKATAT VE PİŞMİŞ KELLE”
Çiğli Belediyesi ile Tarım İlçe Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen incelemeler sonucu izinsiz ve belgesiz sakatat ve kelle depoladığı tespit edilen depo sahibine para cezası uygulanırken, sakatat ve hayvan kellelerinin saklandığı depo da mühürlendi. Baskında ele geçirilen sakatat ve hayvan kelleleri Tarım İlçe Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim personelleri ile zabıta ekipleri gözetiminde, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince çöp kamyonuna yüklenerek imha edildi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “HALKIMIZIN SAĞLIĞIYLA OYNATMAYACAĞIZ”
Halk sağlığının korunması noktasında özenle çalıştıklarını vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Halk sağlığıyla kimsenin oynamasana göz yummuyoruz. Bu doğrultuda ilçemiz sınırları içerisinde yer alan pazar, restoran, imalathane ve okullarda zabıta ekiplerimiz aracılığıyla kontrollerimizi düzenli olarak sürdürüyoruz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra gelen ihbarları önemsiyor ve gerekli müdahaleyi anında yapıyoruz. Çiğli’deki depoda da onlarca kilo sakatat ele geçirildi ve imha edildi. Halkımızın sağlığına zarar verecek davranışlarda bulunanlara en ağır cezai işlemleri uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

'3- 4 GÜN GEÇTİĞİ ZAMAN BAKTERİ ÜRER'
İzmir'de 32 yıldır kasaplık yapan Bayram Taşer, sakatatların korunmasıyla ilgili uyarılarda bulundu. Taşer, "Sakatat tezgahta en fazla 3- 4 gün durabilir. Daha fazla saklamak için -18 derecelik soğuk hava deposunda saklanması gerekir. 6 ay içinde tüketilmeli. 3- 4 gün geçtiği zaman bakteri ürer ve erken bozulma başlar. Sakatatla et aynı yerde tutulmamalı. Sakatat daha fazla bakteri üretir. Kesim de veteriner kontrolünde kesilmeli. Ciğerler çok hastalık taşıyor, kontrol edilmeli. Kendi yemeyeceği şeyi kimse başkasına yedirmemeli" diye konuştu.