Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

UÇAK KİRALANMASİ ÖNE ÇIKTI
Toplantıda ülke genelinde eş zamanlı olarak başlayan, devam eden orman yangınları ele alındı. Bu kapsamda İzmir’de alınması gereken önlemlerin yanı sıra, yangın  alanlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından verilen ve verilmesi gereken destekler tartışıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yangın teknisyen ve yangın söndürme uçaklarını kullanacak helikopter pilotlarına yönelik belediyelerde kadro açılmasına yönelik çağrı gündeme gelirken, Başkan Soyer’in, İzmir’in kendine ait yangın uçağı olmasını istediğini ifade ettiği öğrenildi. Öte yandan Soyer, yangın uçağı kiralanması noktasında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'le bir görüşme yaptı. 

“SURİYELİLER TARTIŞMASI”
Belediye Başkanları koordinasyon toplantısında göçmen politikaları da ele alındı. Göçmenlerle ilgili, ilçelerde yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonlarında göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı. Suriyelilere yönelik hem insani hem de kültürel açıdan çalışmalar yürütülmesi gerektiğine vurgu yapıldığı ifade edildi. Bazı belediye başkanlarının, Suriyelilerin, İzmir’in kültürel ve sosyolojik yapısına uyum sağlayamadığı, ülkelerine dönmelerine yönelik politikaların desteklenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Bir başkanın, "Afgan mülteciler İzmir'e gelmesin' çıkışında bulunduğu kaydedildi.
Başkan Soyer'in bu konuda ortak dil oluşturulması gerektiğini söylediği bildirildi.

KATI ATIK BEDELLERİ DÜZENLENECEK
Çeşme toplantısında, belediyelerin bütçesine yönelik yaşanan sorunlar da ele alındı. Bu kapsamda belediyelerin gelirlerini arttırmaya yönelik, her belediyenin çalışmalar yapması gündeme getirildi. Katı atık bedelleri ile ilgili düzenlemenin önümüzdeki bütçe döneminde yapılması kararlaştırıldı.