Çeşme Belediyesi ve DİSK/Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şubesi arasında belediyede görev yapan 330 personeli kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Çakabey Kültür Merkezi’nde Toplu İş Sözleşme töreni gerçekleştirildi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve DİSK / Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan arasında imzalanan 2 yıl süreli sözleşmeyle işçilerin taban ücretlerine zam yapıldı.

“Söz verdiğimiz gibi…”

Düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Başkan Oran, “Çeşme ailem için gece gündüz demeden çalışan işçilerimize alın teri kurumadan hakkını teslim etmek üzere çıktığımız bu yolda 330 işçimizin haklarını koruyan Toplu İş Sözleşmesini imzaladık. Bugün, imkanlarımızın yettiği çerçevede en iyi sözleşmeyi imzalıyoruz. Birlikte çok çalışıp, işimizi, aşımızı büyütecek, büyük işler başaracağız. Bir ülkede bir şeylerden tasarruf edilecekse bu emekçinin hakkı değildir. Biz daima çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Bu sözleşme işçilerimize ücret artışının yanı sıra birçok fayda da sağlayacak. Çeşme’mize, işçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.  Söz verdiğimiz gibi, Çeşme için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Disk Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da her zaman işçinin ve emeğin yanında yer alarak, işçilere hakkını teslim eden Başkan Oran’a teşekkür etti.

Sözleşmede neler var?

Çeşme Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Kasım 2021’e kadar geçerli olacak. Toplu İş Sözleşmesinde işçilerin günlük taban ücretlerinde eşitlik sağlanarak artış yapıldı. İşçilere sosyal haklarında iyileştirmelerin yapıldığı sözleşmede Aile, çocuk ve öğrenim yardımları yapılacak. Giyim, koruyucu eşya ve gıda yardımı maddelerinin yanı sıra işçilere 400 TL yakacak yardımı yapılması eklendi. Doğan her çocuk için 500 TL doğum yardımı, evlenenlere 750 TL evlilik yardımı gibi yardımlar yapılması kararlaştırıldı.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce 10 günlük yevmiye verilmesine karar verildi.