GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in turistlik ilçesi Çeşme’de yaz aylarında eğlence mekanlarında çalan yüksek sesli müzik yazlıkçıları adeta isyan ettiriyor. Her yaz döneminde tekrarlanan bu konuyla ilgili Çeşme Belediyesi harekete geçti.

BAKANLIKTAN DENETİM YETKİSİ BAŞVURUSU

Belediye geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ses denetim yetkisi için başvurdu. Başvuru öncesinde de çok sayıda personel bu konuda eğitimden geçirildi. Yetki gelmesinin ardından Çeşme Belediyesi, ses kontrolünü bizzat kendisi yapacak.

MANİFESTO YAYINLANACAK

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ses konusunda hassas davranacaklarını belirterek, “Alaçatı’da önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili bir manifesto açıklayacağız. Oturduğu zemin karşılıklı saygıya dayanıyor. Eğlence ve dinlence dengesinin hassas terazide tartışılması gerekiyor. Bakanlıktan ses denetimi için yetki denetimi başvurusu yaptık. Personelimize eğitimlerini aldırdık. Biz hazırız. Ses denetimlerini önümüzdeki sene Çeşme Belediyesi kendisi yapacak” dedi.

İŞGALİYE İLE İLGİLİ DAHA SERT ÖNLEM ALACAĞIZ

Başkan Oran, özellikle Alaçatı’da işgaliye konusuna geçit vermeyecekleri ifade etti. Oran, “Belediye olarak işgaliyeleri kaldırdık. Esnafımızı uyardık. Kimse gelişi güzel hareket edemez. Her şeyin bur kuralı, kanunu var. Önümüzdeki dönemde biraz daha sıkacağız” dedi.