İki Yaka’dan Dans Atölyesi ve Sakız Adası’ndan gelen misafirlerin halk dansları gösterisi ile Ovacık’ta başlayan kutlamalar, Çiftlikköy’de Mutfak Atölyesi ile devam etti. “Bir O Yaka, Bir Bu Yaka” Lezzetleri ile Gökçen Adar ve Maria Ekmekçioğlu’nun hikâyeler eşliğinde yaptığı Yunan lezzetleri vatandaşlara ikram edildi. Prof. Dr. Ergin Berber’in “Mübadele Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” söyleşisi yoğun ilgi gördü. Çeşmeliler’i zaman tünelinde yolculuğa çıkaran söyleşide duygusal anlar yaşanırken Yunan Sanatçı Solon Lekkas ise şarkıları ile unutulmaz anlar yaşattı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve Solon Lekkas Yunan müzikleriyle oyunu ise vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Gün boyu süren etkinlikler Çeşme Amfitiyatro’da Cesária Évora ve Arto Tunçboyacıyan gibi önemli müzisyenlerle çalışan Yunan folk şarkıcısı Eleftheria Arvanıtaki konseri ile devam etti. Türk ve Yunan müziğini harmanlayan Eleftheria Arvanıtaki’yi izlemeye gelen vatandaşlar, konserin ilerleyen saatlerinde şarkılara eşlik ederek dans etti.

YANIMDA YANIMDA AMA KARŞIMDAKİ CANIMDA

Konser sonrası sahneye çıkarak Eleftheria Arvanitaki’ye plaket veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yanımdaki yanımda, ama karşımdaki canımda” diyerek teşekkür etti. Başkan Oran, yine çiçek vermek yerine, Tema Orman Vakfı’na kendi ismine dikilen fidan dikim sertifikası verdi.