Engelli vatandaşlara yönelik özel projelerle sosyal ve ekonomik hayata katılımları ile üretici hale gelmelerini sağlayan Çeşme Belediyesi Engelli Hizmet Birimi’ni kuruyor.

İlçe içerisinde yaşayan engelli vatandaşların, toplum hayatına katılımını kolaylaştıracak ve toplumsal fırsatlardan engelli olmayan diğer bireyler gibi eşit faydalanmalarını sağlamak amacıyla, Çeşme Belediyesi’nde engelliler ile ilgili bilgilendirme, bilinçlendirme, yönlendirme, danışmanlık, bakım, sosyal ve mesleki rehabilitasyon hizmetleri verecek olan Engelli Hizmet Birimi kısa sürede hayata girecek.

“Herhangi bir Aralık’ta değil, her zaman yanınızdayız”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran engellilerin bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizerek, “Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her anlamda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım. Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede yaşamı kucaklayalım. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım” dedi.