2022 yılını 18 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlayan Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen yılbaşı konserleri kapsamında Yeni Türkü, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası, Kolektif İstanbul, Dj Suat Ok gibi isimler sahne aldı.

Yılbaşı etkinlikleri kapsamında 27 Aralık Pazartesi, DJ Ozan Vardar ile The Gaffers Band grubu, 28 Aralık Salı Project ile Yiğit ve Kirli, 29 Aralık Çarşamba Bakers Live Jazz ile Yaygara Band, 30 Aralık Perşembe The Molecule.Live ile Laf Aramızda, 31 Aralık Cuma günü ise Analogdisko grubu Alaçatı meydanda sahne alarak Çeşmeliler’e yılbaşı coşkusu yaşattı.

Eş zamanlı konserler düzenlendi

Yılbaşı gecesi Çeşme ve Alaçatı’da eş zamanlı konserler düzenledi. Alaçatı Meydanda Oldies’n Goldies Forever Young Yeni Yıl Partisi, Çeşme Meydan’da da Kolektif İstanbul Çeşmeliler’e unutulmaz bir gece yaşattı. Soğuk havaya aldırmayan yüzlerce vatandaş etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. 

Bunların yanı sıra Çeşme Belediyesi ve Alaçatı Turizm Derneği tarafından 27-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen yerel lezzetleri tanıtan, süs eşyaları ve hediyeliklerden oluşan Yeni Yıl Şenliği ise büyük ilgi gördü. 

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın geri sayımı ile yeni yıla giren Çeşmeliler yeni yılı büyük bir coşkuyla kutladı.

“2022 hepimiz için güzel bir yıl olsun”

2022’ye saniyeler kala sahneye çıkarak geri sayım yapan Başkan Oran, “Biz baharın gelişini, mutlulukla kurulan bir yuvayı, yeni doğan bebeği, bayramlarımızı, zaferlerimizi, tüm yeni başlangıçlarımızı kutlarız. Bugün de kalbimizde pırıl pırılı umutlar, kıpır kıpır heyecanlarla, yepyeni bir yılın gelişini kutluyoruz. Çeşme Ailemin mutlu yarınları için, büyük hedeflerimiz, büyük hayallerimiz var.  2022 yılının hepimiz için güzel bir yıl olacağını hissediyorum. Acılarımızı bölüşerek, sevinçlerimizi paylaşarak sağlıkla, keyifle, mutlulukla geçireceğimiz bir yıl olmasını diliyorum.  Hoşgeldin 2022, hoş geldin yeni yıl” dedi.