Törene Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Hasan Koyuncu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler katıldı. Pandemi koşullarına uygun bir tören düzenlendi. Tören Şehitler Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Dr. Güngör Özbek Anadolu Lisesi öğrencileri şiir okuduktan sonra, ödül töreni yapıldı.

Törenin ardından Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Hasan Koyuncu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şehit aileleri, Müberra Başağa Süleymanoğlu ve Zübeyde İlhan Yılmaz’ı evlerinde ziyaret ettiler.

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü ’nedeniyle bir açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Büyük bir mücadele ve azimle canlarını feda ederek bu vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarıyla tüm aziz şehitlerimizi ve Gazililerimizi, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünde şükran, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.