İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümü nedeniyle Kadifekale Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un katıldığı tören duygu dolu anlara sahne oldu.



Çelenk merasiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende dua okunduktan sonra şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. İdlib’te şehit düşen Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan ile Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Mustafa Ak’ın mezarları başında dua edildi. 

Törene Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir İl Başkanlığı, İzmir Şehit Aileleri Derneği, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tüm Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği temsilcileri de katıldı.

BORNOVA’DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ RESMİ TÖRENLE ANILDI

Çanakkale Şehitleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıl dönümünde Bornova’da düzenlenen törenle anıldı. 

Corona Virüsü’ne karşı alınan tedbirler nedeniyle ülke genelindeki tüm etkinlerinin iptal edilmesi nedeniyle sadece anma şeklinde gerçekleşen resmi törende, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve 57. Topçu Tugayı Komutanı Albay Ömer Kartal, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kavşağı önündeki 9 Eylül Şehitliği’ne çelenk koydu. 

İlçede görevli bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen törende, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ NARLIDERE’DE ANILDI
 
Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü, Narlıdere’de de kutlandı. Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı, dualar okundu. Başkan Ali Engin “Başta Ulu Önderimiz olmak üzere, bize bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyoruz” dedi.


 
ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU
Narlıdere Şehitliği’nde gerçekleşen anma törenine Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Belediye Başkanı Ali Engin Engin ve Garnizon Komutanı Albay Tuncay Pekşen katıldı. Türkiye’de de görülen Koronavirüs vakaları nedeniyle buruk ve sınırlı sayıdaki davetli ile gerçekleştirilen programda, Şehitler Anıtı’na çelenkler konuldu. Kaymakamlık Şeref Defteri imzalandı, şehit mezarları üzerine karanfil bırakıldı. İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz ise şehitler anısına dualar okudu.
 
SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Süngülerle yazılan bu destanı sonsuza kadar yaşayacağız ve yaşatacağız. Bu yıl virüs nedeniyle biraz buruk kutluyoruz bu destanı ama başta Ulu Önderimiz olmak üzere, bize bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyoruz” dedi.
 
Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy ise “Toprakları toprak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz” diye konuştu.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ÇİĞLİ'DE ANILDI

Çanakkale Şehitleri, Çiğli’de düzenlenen törenle anıldı. 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; "8 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü kutlamaları kapsamında çelenk koyma törenini gerçekleştirdik. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz" dedi.

KONAK’TA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlenen anma töreni, Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleşti. Sadece protokolün yer aldığı törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Konak Kaymakamı Mehmet Eriş katıldı. 105 yıl önce Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen aziz şehitlerimizle birlikte son dönemde İdlib’te şehit olan Mehmetçiklerimizin de anıldığı törende, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

BAŞKAN BATUR’UN 18 MART MESAJI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile altın harflerle kazınmış bir destandır” dedi. Batur, “Türk Ordusu, bir asır önce dünyanın en güçlü ordularını Çanakkale’de dize getirdi. Ulu önder Mustafa kemal Atatürk ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ diyerek Cumhuriyetin kurulmasında canlarını feda eden kahramanların fedakârlıklarının altını çizmiştir. Bu şanlı ordu çok uluslu güçlerin komutanları tarafından ise ‘Avrupa'da hiçbir asker yoktur ki, Türklerle mukayese edilebilsin’ sözleriyle ifade edilmiş ve Çanakkale’de savaşan Türk askerinin dünya üzerinde nasıl bir saygın yer kazandığını göstermiştir. Bizler de bugün Cumhuriyetimizi ve tüm kazanımlarını sonuna kadar koruyacağımıza ve sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.105 yıl önce Çanakkale'de bir zafer destanı yazan, Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen tüm kahramanlarımızın ruhu şad olsun. Çanakkale şehitlerimizle birlikte, vatan için canını veren tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

MENEMEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Koronavirüs’e karşı alınan tedbirler nedeniyle ülke genelindeki tüm etkinlerinin iptal edilmesi nedeniyle sadece anma şeklinde gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü resmi törenine, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 57. Topçu Tugayı Komutan Yardımcısı Albay İbrahim Ethem Çağcı, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Noyan Özkan, Başkan Danışmanı Mustafa İlhan, gaziler ve askeri erkan, ilçede görevli bürokratlar ve muhtarlar katıldı. Yıldıztepe Şehitliği’nde gerçekleşen törende şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumunun ardından tören, şehitliğin ziyaret edilerek karanfil bırakılması ile son buldu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajla bu özel günü kutladı. Başkan Aksoy mesajında, “Çanakkale Deniz Zaferi, bağımsızlığı uğruna emperyalizme karşı gövdesini siper etmekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl yönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan destansı zaferin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

KARABAĞLAR, ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Karabağlar Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katılarak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle katılım sınırlı tutulan törende, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Başkan Selvitopu, Garnizon Komutanı Personel Albay Orhan Kadir Gök, muhtarlar ve bürokratlar yer aldı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi’nden Beyhan Kamburoğlu’nun konuşmasıyla sona erdi.

Başkan Selvitopu ayrıca, sosyal medyada da paylaştığı mesajında, “Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle; Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan destansı zaferin kahramanları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.