Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği’ne destek vermek amacıyla protokol imzalayacak. İzmir Büyükşehir son meclisinde yer alan önerge Sosyal Hizmetler, Hukuk komisyonlarından Plan ve Bütçe komisyonlarından oybirliği ile geçti.


GRUPTA DA TARTIŞILDI
Konu CHP grubunda tartışma yarattı öğrenildi. Buca Belediye Meclis Üyesi CHP’li Taner Kazanoğlu bu vakıfa resmi olarak destek verilmesiyle ilk kez karşılaştıklarını, vakfın “dini hizmetler gerçekleştirdiği” için destek verilmemesi gerektiğini söylediği öğrenildi. Kazanoğlu, önergeye ret oyu vereceğini bildirdi. Bunun üzerine bir formül bulundu. Kazanoğlu, o gün toplantıya katılmadı, önerge meclisten oybirliği ile geçti. 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Meclis üyesi Fikret Mısırlı dernekte başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor.

ÖNERGE KOMİSYONDA REVİZYONA UĞRADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamınca meclise gönderilen önerge komisyonda revizyona uğradı. Komisyonlarda meclis üyeleri tarafından önergeden “ayni ve maddi destek verilmesi” ibaresi kaldırıldı. 
Önergenin son hali şu şekilde oluştu:
“Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünün çalışmalarına esas olmak üzere, I. Hukuk Müşavirliğinin görüşü alınarak düzenlenerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan ‘Protokol’ün değişiklikle oybirliği ile uygun bulundu.”

DERNEĞİN FAALİYET ALANI NE?
Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği 1952 yılından Basmane Dönertaş’ta kuruldu. Yardıma ihtiyacı olan insanlara destek olan vakıf çocukların sünnetlerini yaptırıp kızların çeyizlerini hazırlama gibi çalışmalar gerçekleştiriyor. Vakıf son dönemde Hatuniye Camisi önünde mültecilere yaptığı yardımlarla dikkat çekiyor. Derneğin internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor:
“Fakir, fukara, kimsesiz, evsizlere ve yardıma muhtaç kişilere destek amacıyla kurulmuş sosyal yardım sivil toplum kuruluşudur. Fakir fukara ve garip kimsesiz kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek yalnız olmadıklarını sıkıntılı ve zor zamanlarında aşağıdaki sosyal faaliyet alanlarımızdan faydalanmalarını sağlamak en önemli amacımızdır. Aile reisi evi terk etmiş veya herhangi bir neden ile cezaevine düşmüş yada Aile reisi vefat etmiş veya çalışamayacak şekilde hasta çocuklu aileleri yerinde tespit edip Aile’nin kira, elektrik, su gibi temel ihtiyaçlarına Sosyal yardım, Erzak yardımı, Giysi Yardımı yapmaktayız. Yetim ve başarılı” öncelik maddi durumu elverişli olmayan öğrencilerimize Tıp, Mühendislik ve diğer Branşlarda Üniversite Öğrenimleri için Karşılıksız burs vermekteyiz. ”Yetim ve başarılı” öncelik maddi durumu elverişli olmayan öğrencilerimize Ortaöğretim öğrenimleri için Karşılıksız burs vermekteyiz. Bu hizmetlerimizden yararlanmak için birtakım evraklar ve yerinde ziyaret sonucu yönetimimiz kararıyla bütçemiz elverdiğince verilmektedir. Özveri ile sürdürmekte olduğumuz, Bu faaliyetlerimizde Derneğimiz İzmir‘imizin Saygıdeğer Sanayici, İhracatçı İş İnsanları, Esnaf, Bürokrat, Milletvekili, Çiftçi, Sokaktan Kağıt toplayıp derneğimize yardım eden, Hayırsever kadirşinas halkımızın eseridir. Bizler yönetim olarak, hayırseverlerimizin güven ve teveccühlerine layık olmaya azami gayret göstermekteyiz. Başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerinin ikametlerine gidilip yapılan araştırma sonucu yönetimce, ihtiyaç sahiplerine yardıma karar verilmektedir. Kadirşinas hayırsever halkımızın, ALLAH(Celle Celaluhu ve Celle Şanuhu) Razı olsun ayni ve nakdi bağışları Rabbimizin bereket vermesi ile sürdürülmektedir. Başka hiçbir sabit gelirimiz bulunmamaktadır.”