GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama’dan sonra Menderes’te katı atık yönetim tesisi kuracak. Çakaltepe Mahallesi Gölova Mevki sınırları içinde yer alan 312 hektar alanda  kurulacak tesis Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere’nin evsel katı atıkları burada bertaraf edilecek ve dönüştürülecek. Tesis tamamlandığında çöp sorun olmaktan çıkıp, ekonomik ve ekolojik bir değere dönüşecek.

SIRA MUHTARLARDA…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye bürokratları geçtiğimiz hafta Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı makamında ziyaret etmiş ve belediye meclis üyeleriyle bir araya gelmişti. Toplantıda çöp tesisi projesiyle ilgili meclis üyelerine detaylı bilgi verilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün saat 13.30’da Menderes’teki 42 mahalle muhtarına projeyi anlatacak.

AK PARTİ’DEN TEPKİ!

AK Parti cephesi projeye tepki gösterdi. AK Parti İzmir İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Tunç Soyer İzmir'in 30 ilçesine eşit yaklaşmakla ve eşit hizmet götürmekle mükellef bir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Seferihisar için istemeyeceğini Menderes için de istememek, Kınık ile Karşıyaka'yı birbirinden ayırmamak zorundadır” demişti.