Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan üçüncü oturumu Başkan Soyer idaresinde gerçekleşti. Toplantıda Gaziemir’de çöp toplayan yüklenici firmanın iş bırakma kararı alınması gündeme geldi.

GAZİEMİR’DE HİÇBİR AKSAMA OLMAYACAK
AK Partili Meclis Üyesi Ali Gül, “Gaziemir’de yüklenici firma sözleşmesini fesih etti. Çevre belediyeler çöpleri toplamaya çalışıyor. Ciddi aksamalar var. İlerleyen süreçte salgın hastalıklar çıkabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak müdahil olmanızı istiyoruz” dedi.
AK Partili Gül’e cevap veren Başkan Soyer, “Hiç endişeniz olmasın. Sabah Halil Başkanımızla da görüştüm. İlçeye bütün destek aktarıldı. Hiçbir aksama olmayacak” diye konuştu.

GAZİEMİR’İ TAŞERONDAN KURTARIYORUM
Söz hakkı alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise, “Gerekli açıklamaları yapmama rağmen Ali Gönen problemi dile getirdi. Konak, Çiğli, Bornova, Buca, Menderes belediyelerine ve İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Dayanışma içinde araçlarını gönderdiler. Gaziemir’de çöple ilgili hiçbir sorun yok. Ali bey sanırım ilçeyi dolaşmıyor. Ben dün gece kendi arabamla gece dolaştım hiçbir yerde problem yok. Bu konu, taşeron firmaya ödeme yapmama konusundan kaynaklanmıyor. 8 ayda 3,5 milyon hakkedişleri vardı. 2,4 milyonunu ödedik. İki gün önce 200 bin ödemek için çağırdık, gelmediler. Birçok belediyemizin 10 milyon üzerinden taşeron firmalara borcu olmasına rağmen firmalar çöp hizmetlerini yerine getiriyor. Bizim taşeron firmamızın sahiplerini Sarnıç’taki piknik alanıyla ilgili verilmiş bir anlaşmaya uymadıkları gerekçesiyle onları kamusal alandan çıkarıp halkın kullanımına sunmak için yaptığım bir operasyon neticesinde kontak kaparak bize ders vermeye çalışılar. Belediyelerimizin desteği ile bunu aşıyoruz. 6,5 milyon TL kredi kullanarak yaklaşık 16 tane yeni araç alarak bu sorunu taşerondan kurtarıyoruz. 15-20 gün kaldı. Araçlarımız şu an İzmir’de firmada üst donanımları yapılıyor. 15-20 günde teslimleri yapılacak. Gaziemir’i taşerondan kurtarıyorum. 3-4 kuruşun hesabını yapıyorum. Herkesin içi müsterih olsun” dedi.

SOYER BU BİR REKOR GALİBA
Toplantının 45 dakika sürmesi üzerine Başkan Soyer, “Değerli arkadaşlar bu bir rekor galiba! Benim dönemimde ilk kez bir toplantı erken bitti” sözleri üzerine meclis üyeleri gülerek, “Hüsnü Boztepe yok ondan” yanıtını verdi. Soyer de gülerek, “Evet haklısınız, olabilir. O zaman teşekkür ediyorum. Ona da buradan selamlar gönderelim!” dedi.