İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Beydağ Belediyesi arasında yapılan protokol ile Beydağ Kalesi tekrar ayağa kaldırılacak. kent belleğinin sergilenmesine yönelik kültürel bir işlev kazandırılmak üzere yapının tekrar ayağa kaldırılması ve Bizans Bazilikasına ait duvar ve temel kalıntıları ile mozaiklerin teşhirlerini sağlanması amacıyla imzalanan protokolde Beydağ Kalesi içerisindeki eski Hükümet Konağı Binası’nın yeniden yapılarak ayağa kaldırılması ve çevre düzenlemesi yapılacak. 

"Beydağ Kalesi Uyanıyor" adı verilen ve toplam maliyeti 3.363.910,96 projede İzmir Kalkınma Ajansı'ndan da 1.500.000 TL. hibe hibe alınacak. Projenin tamamlanması için geri kalan 1.863.910,96 TL'lik miktar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol ile miktar temin edildi.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar “Günümüzde ise proje %30 aşamasına gelinmiş olup yapımına devam edilmektedir. “Beydağ Kalesi Uyanıyor” isimli proje sosyal/kültürel/ turizme yönelik bir gelişim stratejisi, programı ve eylem planı tarafından kapsanmaktadır. Proje teklifi konusu tekil uygulamanın arka planını ve kentsel/sektörel programını oluşturan bu strateji ve planın kapsamı ve etkinliği yüksek düzeydedir. Proje gerçekleştiğinde Bölge önemli bir kültürel mirasını geri kazanacaktır. İlçemiz turizm açısından önemli bir değer kazanacak ekonomik girdi sağlanacak, yeni iş kollarının ortaya çıkmasına katkıda bulunacaktır. Katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Tunç SOYER’e çok teşekkür ediyorum.” diyerek sevincini dile getirdi.