GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Oturumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geçtiğimiz hafta depremzedelere tahsis edileceğini duyurduğu Uzundere’deki konutların depremzedelere tahsisi ve ilçe belediyelerinin 2021 yılı bütçeleri görüşüldü.

DEPREMZEDELERE KONUT VE FATURA DESTEĞİ OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ
Deprem nedeniyle evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlara mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Karabağlar’da bulunan toplamda 224 konutun bir yıl bedelsiz tahsis edilmesi ve afet nedeniyle tahsis edilecek konutlarda elektrik, su giderlerine ait fatura bedellerinin, yakıt ve ortak giderlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi hakkındaki önerge mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

13 İLÇE BELEDİYESİNİN 2021 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
Oturumda ayrıca, Bornova, Bayraklı, Seferihisar, Buca, Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Çiğli, Balçova, Güzelbahçe, Tire, Narlıdere ve Karaburun ilçelerinin geçtiğimiz ay ilçe meclislerinde görüşülüp orada kabul edilen 2021 yılı bütçeleri de oy birliği ile kabul edildi