Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayındaki ilk meclis toplantısı Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda kent içi toplu ulaşımı yakından ilgilendiren iki önemli karar için önemli bir adım atıldı.

İNDİRİM HAMLESİ
Gerçekleşen meclis toplantısında hamile ve çocuklu bayan vatandaşlara indirimli ulaşım kartı verilmesi için hazırlanan önerge komisyonlara havale edildi. Cuma gününe kadar karar bağlanması beklenen ve meclis onayına sunulacak karar hayata geçirildiği takdirde, İzmir’de toplu ulaşımda uygulanan indirimlerin kapsamı da genişleyecek. Hamile ve 0-5 yaş arası çocuklu anneler tüm toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabilecek.

BAYRAM MÜJDESİ
Öte yandan belediye meclisi milli ve dini bayramlarda geçerli olacak yeni ulaşım tarifesi için de kolları sıvadı. Hazırlanan tarife taslağına göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alındığı takdirde Ramazan Bayramı’nda ulaşım ücretsiz olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise toplu taşıma araçlarında bilet fiyatları 1 kuruşa düşürülecek. İndirimli ve ücretsiz tarifeler her iki bayram süresince belediye otobüsleri, tramvay, metro, vapur ve İZBAN’da uygulanacak.