GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının yakından takip ettiği banka promosyon ücretleri belli oldu. Tüm Bel-Sen ve banka yetkililer arasında yapılan görüşmeler sonrası promosyon ücreti 27 bin TL olarak belirlendi.  

SENDİKA'DAN AÇIKLAMA GELDİ  
Konuyla ilgili Tüm Bel- Sen İzmir Şubesi'nden açıklama geldi.
Yapılan açıklamada,
"Bir süredir mücadelesini sürdüğümüz promosyon görüşmelerinin bugün Yapı Kredi Bankası'nın da katılımıyla 2.toplantısı gerçekleşmiştir. Dün gerçekleştirilen toplantıda bankalardan gelen teklifler açılmış ve 27.000TL ile en yüksek teklifin Yapı Kredi Bankası'ndan geldiği bilgisini sizlerle paylaşmıştık.  Yapı Kredi Bankası'nın katılımıyla bugün gerçekleştirilen görüşmede ise:Sendikamız tarafından; yeni sözleşmeye enflasyon farkı eklenmesi, eft işlemlerinden ücret alınmaması, yeni sözleşmenin 1+1 yıl olarak imzalanması ve mevcut sözleşmede bulunan fesih durumundaki cezai işlemler maddesinin değiştirilmesi teklif edilmiştir.
TümBel-Sen olarak aktaradığımız teklifler Yapı Kredi Bankası tarafından; teklifin Ankara, İstanbul ve İzmir için ortak hazırlandığı ve enflasyon farkı uygulamasının hiçbir bankada bulunmadığı gerekçeleri ile reddedilmiştir. Bununla beraber, fesih maddesinin değiştirilmesi talebimiz Banka tarafından değerlendirilerek dönüş yapılacağı ifade edilmiştir. Sonuç olarak, banka promosyon sözleşmelerinin yenilenmesi ve emekçiler açısından en yüksek kazanımla imzalanması için aylardır yürüttüğümüz mücadelenin bugün sonuna geldiğimizi ifade edebiliriz. İmzalanacak promosyon sözleşmesi 1+2 yıl üzerinden 27.000TL ödenecek şekilde bitmiştir. Promosyon sözleşmesi ödemesi, sözleşmenin imzalanmasına müteakip ilk ay maaşından sonra hesaplara yatırılacaktır.  Tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin sağlıklı günlerde kullanmasını dileriz." denildi.