GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı beşinci olağan birleşimi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Toplantıda, Bergama, Dikili, Kiraz, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Aliağa, Bayındır, Foça, Güzelbahçe ve Kınık Belediyesi’nin 2022 yılı bütçeleri gündeme geldi. Toplantıda ilçe belediyelerinin bütçeleri oy birliği ile kabul edilirken, belediye başkanları ve temsilcileri katkılarından dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

BERGAMA’DA TESİS MÜJDESİ

Toplantıda söz alarak açıklamalarda bulunan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçe belediyesinin bütçesini bu yıl ikiye katladığını duyurdu. Bütçeleri hazırlarken gerçekçi olmaya dikkat ettiklerini belirten Koştu, “Bergama Belediyesi gelirlerini daha iyi bir seviyeye getirmek için bazı çalışmalarına da devam etmekte. Gelirlerimizi artırmak adına güneş enerji santrali yaparak devreye soktuk. 2022’de de gelirlerimizi artırmak için çalışmalarımız devam edecek. Meyve ve sebze kurutma tesisi kurmak istiyoruz. Bergama İzmir’in en geniş tarım alanlarına, topraklarına sahip ilçesi. Üreticilerimizin ve Bergama Belediyesi’nin gelirlerin, yatırım bütçesi. Şehrimizde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında yollarımız bozuluyor bunları yenilememiz gerekiyor. Şehrimizin eskimiş parklarını düzenliyoruz. Yeni spor alanları da yapacağız. Restorasyonlarımız da hızla devam ediyor. Bergama kadim bir şehir. Önümüzdeki sene Bergama’yı tarım, sanayi, turizm ticaretten payını almak için gece gündüz çalışacağız. Katkı koyan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘PROJE BİTTİ, SIRA AÇILIŞTA’

“Meclisimiz Güzelbahçe Belediyemizden gelen bütçemizi onayladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, şu ifadeleri kullandı: “Afetsiz, sağlıklı bir şekilde bütçemizi gerçekleştirmeyi Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah 2022 afetsiz, sağlıkla geçer, biz de bütçemizi gerçekleştiririz. Bundan önceki Güzelbahçe Belediyesi gelir-gider bütçeleri yüzde 100’e yakın gerçekleşmiş olup geçtiğimiz yıl bütçemize ek bütçe yaparak şu anki bütçeye yakın duruma gelmiş durumdayız. Muhakkak Güzelbahçe Belediyesi önümüzdeki yıl ek bütçe yaparak bu Meclis’e tekrar gelecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben tarih vermek istiyorum; İBB Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in onayıyla Güzelbahçe’de en eski yerleşim yerimiz olan Atatürk Mahallesi’nde biten bir mahalleyi ve bir vizyon proje olarak Atatürk Mahallesi çarşı meydanını yeniledik, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün atlı heykelini yaptık. Bu projenin gerçekleşmesinde Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve meclis üyelerinin büyük katkısı var. Proje bitti, projenin açılış gününü belirlemek Başkanımız Sayın Soyer’dedir. Açılış gününde tüm meclis üyelerini Güzelbahçe’de misafir etmek boynumuzun borcudur.”